De Gentse modeontwerpster Jo De Visscher laat zich voor haar zomercollectie 2013 inspireren door het 'Land van de rijzende zon'. Specifiek ging De Visscher de kimono bestuderen en de regels die hiermee verbonden zijn. Dit resulteerde in een collectie met de naam 'Leftover Rice'.

Voor haar nieuwe, en in totaal elfde, collectie laat Jo De Visscher zich inspireren door de Japanse cultuur. Specifiek ging ze zich toeleggen op de vorm en functie van een kimono. Ze probeerde dit kledingstuk in haar nieuwe collectie te verwerken. Maar ze liet zich nog door andere Japanse elementen inspireren.

Kimono en blinkende materialen

Dit resulteerde in de rechte vormen van de kimono en de tailleband. Beide elementen duiken geregeld op in de nieuwe collectie. We zien dan ook korte witte kimonojasjes, maar ook lichtgroene of flessengroene kimonojasjes laten zich combineren met rokken, pantalons of jurken. Naast de kimono gebruikt De Visscher ook blinkende materialen als verwijzing naar Japan.

Japanse tuinen

De verschillende stuks zijn ontworpen én afgewerkt met oog voor detail. Hiervan zijn de lintjes, koorden en dubbele kragen goede voorbeelden. Het kleurenpalet van de collectie is gebaseerd op de Japanse tuinen.

Achtergrond in de schilderkunst

Jo De Visscher studeerde in 1999 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Ze volgde daar een opleiding schilderkunst. Hoewel ze vertrok van schilderkunst, bloeide haar passie voor mode op en startte ze haar eigen label onder haar eigen naam 'Jo De Visscher'. Intussen is de ontwerpster al toe aan haar elfde collectie. (LVR)

De Gentse modeontwerpster Jo De Visscher laat zich voor haar zomercollectie 2013 inspireren door het 'Land van de rijzende zon'. Specifiek ging De Visscher de kimono bestuderen en de regels die hiermee verbonden zijn. Dit resulteerde in een collectie met de naam 'Leftover Rice'. Voor haar nieuwe, en in totaal elfde, collectie laat Jo De Visscher zich inspireren door de Japanse cultuur. Specifiek ging ze zich toeleggen op de vorm en functie van een kimono. Ze probeerde dit kledingstuk in haar nieuwe collectie te verwerken. Maar ze liet zich nog door andere Japanse elementen inspireren. Kimono en blinkende materialen Dit resulteerde in de rechte vormen van de kimono en de tailleband. Beide elementen duiken geregeld op in de nieuwe collectie. We zien dan ook korte witte kimonojasjes, maar ook lichtgroene of flessengroene kimonojasjes laten zich combineren met rokken, pantalons of jurken. Naast de kimono gebruikt De Visscher ook blinkende materialen als verwijzing naar Japan. Japanse tuinen De verschillende stuks zijn ontworpen én afgewerkt met oog voor detail. Hiervan zijn de lintjes, koorden en dubbele kragen goede voorbeelden. Het kleurenpalet van de collectie is gebaseerd op de Japanse tuinen. Achtergrond in de schilderkunst Jo De Visscher studeerde in 1999 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Ze volgde daar een opleiding schilderkunst. Hoewel ze vertrok van schilderkunst, bloeide haar passie voor mode op en startte ze haar eigen label onder haar eigen naam 'Jo De Visscher'. Intussen is de ontwerpster al toe aan haar elfde collectie. (LVR)