Nieuw op de Boekenbeurs: 7 boeken voor liefhebbers van mode en DIY

Nieuw op de Boekenbeurs: 7 boeken voor liefhebbers van mode en DIY

(LVR)

1. 'It' van Alexa Chung.

02. 'Love At First Stitch'

Met dit boek wil schrijfster Tilly Walnes iedereen leren naaien. Aan de hand van beschrijvingen en foto's leer je zo , stap per stap, de naaimachine hanteren De naaiptronen zorgen ervoor dat je niet de mist in gaat. Eindresultaat: een origineel, zelfgemaakt kledingstuk met een vleugje retro.

03. 'Berlin Street Style'

Designexperte Angelika Taschen neemt het unieke stijlgevoel van de hippe Berlijners onder de loep. Waar gaan ze shoppen? Door wie of wat laten ze zich inspireren? Welke modeblogs lezen ze. In het boek is er ook aandacht voor lokale labels uit de stad en krijgen reizigers ook leuke shopadressen mee. Kortom, dit is een bijbel voor iedereen die gek is op minimalistische, 'anti-chic' mode.

04. My Little Black Book van Sofie Valkiers

In dit boek dompelt blogster Sofie Valkiers haar lezers onder in een wereld van mode en schoonheid. Valkiers is gek op de elegante stijl van de Parisiennes en wil deze liefde voor mode, fashionboetieks, streetstyle en accessoires delen met iedereen.

05. Remi & Cosette van Valerie Boone

Valerie Boone heeft een boek geschreven dat alle mama's met creatieve vingers in huis zouden moeten hebben. Het boek is samengesteld uit tijdloze modellen van kinderkleding, waarvoor Boone zich ook liet inspireren door Japan. Er zijn een aantal eenvoudige patronen, maar ook moeilijkere patronen voor de ijverige naaisters. Daarnaast zijn er ook tal van kunstwerkjes, uit stof, die kinderen zelf kunnen knutselen.

06. De geknipte outfit met 1 meter stof

De mogelijkheden met amper 1 meter aan stof lijken wel onuitputtelijk. Dat bewijst dit boek van Marijke Sileghem. Zij ging de uitdaging aan om met amper een meter aan stof kleding te maken. Het boek toont aan dat je met elk restje stof wel iets kan maken en dat je al behoorlijke impressionante resultaten kan bekomen met 1 meter aan stof. In totaal staan er in het boek 12 verschillende kledingstukken uitgelegd en hoe je ze moet uitvoeren.

07. Nog een ander breiboek?! van Véronique Leysen

Véronique Leysen, die we kennen van haar werk voor de televisie, heeft ook nog een andere passie: breien. Alles wat je met twee priemen kan maken, fascineert Leysen. Na haar eerste succesvolle breiboek volgde al snel een tweede met opnieuw tal van leuke tips & tricks en heel wat originele ideeën om zelf uit te proberen.