Nicolas Ghesquière (° 1972 in Loudun, Frankrijk) is de zoon van een Belgische vader en een Franse moeder. Hij groeit op in Frankrijk, waar zijn vader golfcursussen geeft. Zijn moeder is dol op modebladen die ze in huis laat rondslingerden. Wanneer hij twaalf is, tekent kleine Nicolas ontwerpen in zijn schoolboeken zoals hij die in zijn moeders magazines ziet, maakt hij jurken van de gordijnen en oorringen van stukjes uit de kristallen luchter van zijn oma.

Op zijn veertiende loopt hij stage bij de Franse ontwerpster Agnes b, die hem in kleren uitbetaalt; daarna bij Corinne Cobson. Van 1990 tot 1992 werkt hij als assistent bij Jean Paul Gaultier, later bij Poles. Dan volgen opdrachten voor diverse bedrijven, waaronder het Italiaanse Callaghan. Door zijn contacten met Marie-Amélie Sauvé en Nathalie Marec van het huis Balenciaga, wordt hij gevraagd om daar Josephus Thimister op te volgen als hoofdontwerper.

In 1997, hij is nog maar 25, wordt hij verrassend uitgekozen om Balenciaga te leiden. Niemand kent hem, dus komt er op de eerste show amper volk opdagen. Maar algauw doet de mond-aan-mondreclame haar werk: nu worden zijn ontwerpen zeer geroemd en geprezen. Hij is de enige designer die erin geslaagd is om de jaren tachtig in stijl te doen herleven. Een belangrijke blijk van toewijding aan het Huis Balenciaga, is zijn respect voor Cristobal Balenciaga's elegantie en inventiviteit. In 2001 wint hij de VH1 Designer of the Year award. Ghesquière droomt ook van een eigen lijn... al zegt hij zijn eigen naam te bewaren voor iets héél erg nieuws en bijzonders. (GT)

Nicolas Ghesquière (° 1972 in Loudun, Frankrijk) is de zoon van een Belgische vader en een Franse moeder. Hij groeit op in Frankrijk, waar zijn vader golfcursussen geeft. Zijn moeder is dol op modebladen die ze in huis laat rondslingerden. Wanneer hij twaalf is, tekent kleine Nicolas ontwerpen in zijn schoolboeken zoals hij die in zijn moeders magazines ziet, maakt hij jurken van de gordijnen en oorringen van stukjes uit de kristallen luchter van zijn oma. Op zijn veertiende loopt hij stage bij de Franse ontwerpster Agnes b, die hem in kleren uitbetaalt; daarna bij Corinne Cobson. Van 1990 tot 1992 werkt hij als assistent bij Jean Paul Gaultier, later bij Poles. Dan volgen opdrachten voor diverse bedrijven, waaronder het Italiaanse Callaghan. Door zijn contacten met Marie-Amélie Sauvé en Nathalie Marec van het huis Balenciaga, wordt hij gevraagd om daar Josephus Thimister op te volgen als hoofdontwerper.In 1997, hij is nog maar 25, wordt hij verrassend uitgekozen om Balenciaga te leiden. Niemand kent hem, dus komt er op de eerste show amper volk opdagen. Maar algauw doet de mond-aan-mondreclame haar werk: nu worden zijn ontwerpen zeer geroemd en geprezen. Hij is de enige designer die erin geslaagd is om de jaren tachtig in stijl te doen herleven. Een belangrijke blijk van toewijding aan het Huis Balenciaga, is zijn respect voor Cristobal Balenciaga's elegantie en inventiviteit. In 2001 wint hij de VH1 Designer of the Year award. Ghesquière droomt ook van een eigen lijn... al zegt hij zijn eigen naam te bewaren voor iets héél erg nieuws en bijzonders. (GT)