De modemaand draait op volle toeren. New York Fashion Week is sinds donderdagavond achter de rug (bij de hoogtepunten: de shows van Marc Jacobs en Proenza Schouler, en een voetbalmatch tussen Zinedine Zidane en Yohji Yamamoto bij Y-3) en vanaf vrijdagochtend speelt het modecircus in Londen.

Het is een belangrijke modemaand, zij het dan vooral om economische redenen. De recessie heeft natuurlijk al lelijk huis gehouden (Lacroix, Escada), maar de storm is nog niet gaan liggen. Verschillende merken en ontwerpers staan aan de rand van de afgrond en voor een aantal van hen is dit het seizoen van de laatste kans.

Weekend Knack trekt dit seizoen voor het eerst in jaren naar de London Fashion Week. Het evenement viert zijn vijfentwintigste verjaardag. Een goede reden voor enkele (hoofdzakelijk Britse) merken om Milaan en Parijs voor een keer de rug toe te keren. Zoals Burberry, dat al tien jaar op verplaatsing speelt in Milaan, en nu thuiskomt.

Vanaf maandag brengen we elke weekdag verslag uit van de modeweken. Eerst Londen, daarna Milaan, en ten slotte Parijs. Kijk ook uit naar een nieuwe rubriek waarin we antwoorden op vragen van lezers. Hoe lang duurt een show? Wat krijgen modellen backstage te eten? Uitgebreid beeldverslag van de shows vindt u zoals gewoonlijk op onze Catwalk-site.

Jesse Brouns en Elke Lahousse

De modemaand draait op volle toeren. New York Fashion Week is sinds donderdagavond achter de rug (bij de hoogtepunten: de shows van Marc Jacobs en Proenza Schouler, en een voetbalmatch tussen Zinedine Zidane en Yohji Yamamoto bij Y-3) en vanaf vrijdagochtend speelt het modecircus in Londen.Het is een belangrijke modemaand, zij het dan vooral om economische redenen. De recessie heeft natuurlijk al lelijk huis gehouden (Lacroix, Escada), maar de storm is nog niet gaan liggen. Verschillende merken en ontwerpers staan aan de rand van de afgrond en voor een aantal van hen is dit het seizoen van de laatste kans.Weekend Knack trekt dit seizoen voor het eerst in jaren naar de London Fashion Week. Het evenement viert zijn vijfentwintigste verjaardag. Een goede reden voor enkele (hoofdzakelijk Britse) merken om Milaan en Parijs voor een keer de rug toe te keren. Zoals Burberry, dat al tien jaar op verplaatsing speelt in Milaan, en nu thuiskomt. Vanaf maandag brengen we elke weekdag verslag uit van de modeweken. Eerst Londen, daarna Milaan, en ten slotte Parijs. Kijk ook uit naar een nieuwe rubriek waarin we antwoorden op vragen van lezers. Hoe lang duurt een show? Wat krijgen modellen backstage te eten? Uitgebreid beeldverslag van de shows vindt u zoals gewoonlijk op onze Catwalk-site. Jesse Brouns en Elke Lahousse