De fedora, genoemd naar een beroemd toneelstuk uit 1882, of deukhoed is volgende herfst/winter helemaal terug. Vooral de donkere kleuren en color blocked exemplaren vallen in de smaak bij fashionista's.

Een wondermiddel op een bad hair day, een stijvol accessoire én een weerbestendig hoofddeksel: de fedora heeft het allemaal. De zomerse versie van de fedora of deukhoed is al enorm populair en behoort tot een vaste waarde bij het samenstellen van een zomerse outfit. De winterversie van de fedora is iets langer en bestaat uit vilt. Verschillende celebrities zijn fan, net als de streetstylers en ook op de catwalk zien we deze hoed steeds meer opduiken. De fedora zou wel eens een felbegeerd accessoire kunnen worden voor volgende winter.

Sarah Bernardt in 'Fédora'

Hoeden bestaan in verschillende variaties: de 'bowler'-hat, de hippie hoed, zonnehoeden, maar volgende winter zijn alle ogen gericht op de fedora. Vooral de donkere exemplaren of de hoedjes met contrasterende kleuren vallen in de smaak bij de fashionista's.

Oorspronkelijk is de fedora een vilten hoed die voornamelijk door mannen werd gedragen, maar nu ook behoort tot de garderobe van de vrouw. De naam 'fedora' zou afkomstig zijn van de hoed die actrice Sarah Bernardt droeg in het toneelstuk 'Fédora' uit 1882. Na dit toneelstuk werd het een gewild accessoire onder vooruitstrevende vrouwen.

Colour blocked fedora

De fedora is herkenbaar door de ingedeukte bovenkant en meestal zit er een lint omheen de hoed. De meeste exemplaren zijn uitgevoerd in meer neutrale tinten zoals bruin, zwart, gebroken wit en donkergrijs. Maar we zien steeds meer variaties op de klassieke fedora en er wordt naar hartenlust geëxperimenteerd met het kleuren van de fedora. Voor volgende winter zijn de colour blocked exemplaren erg hip. De celebrities zijn alvast verkocht aan dit accessoire, zo zien we onder meer Rihanna, Kate Moss en Beyoncé met een fedora op het hoofd. Ook tijdens de modeweken in september zagen we verschillende streetstylers met de deukhoed op het hoofd. (LVR)

De fedora, genoemd naar een beroemd toneelstuk uit 1882, of deukhoed is volgende herfst/winter helemaal terug. Vooral de donkere kleuren en color blocked exemplaren vallen in de smaak bij fashionista's.Een wondermiddel op een bad hair day, een stijvol accessoire én een weerbestendig hoofddeksel: de fedora heeft het allemaal. De zomerse versie van de fedora of deukhoed is al enorm populair en behoort tot een vaste waarde bij het samenstellen van een zomerse outfit. De winterversie van de fedora is iets langer en bestaat uit vilt. Verschillende celebrities zijn fan, net als de streetstylers en ook op de catwalk zien we deze hoed steeds meer opduiken. De fedora zou wel eens een felbegeerd accessoire kunnen worden voor volgende winter.Sarah Bernardt in 'Fédora' Hoeden bestaan in verschillende variaties: de 'bowler'-hat, de hippie hoed, zonnehoeden, maar volgende winter zijn alle ogen gericht op de fedora. Vooral de donkere exemplaren of de hoedjes met contrasterende kleuren vallen in de smaak bij de fashionista's. Oorspronkelijk is de fedora een vilten hoed die voornamelijk door mannen werd gedragen, maar nu ook behoort tot de garderobe van de vrouw. De naam 'fedora' zou afkomstig zijn van de hoed die actrice Sarah Bernardt droeg in het toneelstuk 'Fédora' uit 1882. Na dit toneelstuk werd het een gewild accessoire onder vooruitstrevende vrouwen. Colour blocked fedora De fedora is herkenbaar door de ingedeukte bovenkant en meestal zit er een lint omheen de hoed. De meeste exemplaren zijn uitgevoerd in meer neutrale tinten zoals bruin, zwart, gebroken wit en donkergrijs. Maar we zien steeds meer variaties op de klassieke fedora en er wordt naar hartenlust geëxperimenteerd met het kleuren van de fedora. Voor volgende winter zijn de colour blocked exemplaren erg hip. De celebrities zijn alvast verkocht aan dit accessoire, zo zien we onder meer Rihanna, Kate Moss en Beyoncé met een fedora op het hoofd. Ook tijdens de modeweken in september zagen we verschillende streetstylers met de deukhoed op het hoofd. (LVR)