Monocle in zee met Delvaux voor tijdelijke shop

De eerste Belgische Monocle Seasonal Shop is tot 24 oktober te vinden op de bovenste verdieping van de flagship store van Delvaux op de Waterloolaan.

De eerste Belgische Monocle Seasonal Shop is tot 24 oktober te vinden op de bovenste verdieping van de flagship store van Delvaux op de Waterloolaan.

Hij werd gisteren haast als een rockster ontvangen, Tyler Brûlé. De bedenker van Wallpaper en huidige hoofdredacteur en uitgever van Monocle luisterde in de namiddag eerst de lancering van The Ppress Academy op in de Bijloke in Gent, een initiatief van de federatie van uitgevers van magazines en periodieken. Waarna de man in allerijl naar Brussel werd gebracht om daar de opening van een tijdelijke Moncole-winkelhoek bij te wonen.

De eerste Belgische Monocle Seasonal Shop is tot 24 oktober te vinden op de bovenste verdieping van de flagship store van Delvaux op de Waterloolaan. Het Belgische lederwarenhuis lanceerde samen met Monocle vorig jaar al een lederen, door Bruno Pieters ontworpen tas in beperkte oplage. Daarnaast ontwierp het team van Brûlé onlangs ook het logo en de advertenties van Delvaux’ nieuwe reizigerslijn Airess.

Het Brusselse Monocle-offensief is in tegenstelling tot de winkels in Londen, New York, Tokyo, Hong Kong en Los Angeles slechts van tijdelijke aard. Voor Brûlé lag verdere samenwerking met Delvaux echter voor de hand: “Het bedrijf geeft wereldwijd het voorbeeld. Ik ben zelf al lang een fan van de kwaliteit en ambachtelijke werkwijze van Delvaux, en dat zijn aspecten die ook onze lezers belangrijk vinden.” Waarom precies Brussel met de eerste Monoclewinkel gaat lopen? “Ik sluit niet uit dat Monocle in de toekomst ook in Antwerpen opduikt, maar hier zijn gewoon meer mensen geabonneerd op het blad.”

Naast het jongste nummer van het magazine en Monocle-CD’s, biedt de tijdelijke winkel de fans van het magazine een staalkaart van de verschillende samenwerkingen die Monocle sinds zijn lancering in maart 2007 aanging: parfums van Comme des Garçons, een houder voor naamkaartjes die gelanceerd werd in samenwerking met Ettinger en de zogenaamde Clamp Lamp die Monocle bestelde bij de Zweedse architect Andreas Martin-Löf.

Nieuwste aanwinst is echter een paspoorthouder in geweven leer (185 euro), een exclusief ontwerp van Delvaux voor Monocle. Gevraagd of een en ander de voorbode is van een volwaardig lifestylemerk, reageerde Brûlé als volgt: “Het is vooral de bedoeling om rechtstreeks contact te leggen met onze lezers. Een tijdelijke winkel werkt nog altijd beter dan sociale media, waarvan het belang vooralsnog sterk overdreven wordt. Maar we zijn niet aan het testen hoever we kunnen gaan met Monocle. Zo diep zijn onze zakken trouwens niet.”

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content