Modieuze metropool: drie tips voor een modeweekendje Antwerpen

Fotografen Sandro Miller en J.D. ‘Okhai Ojeikere portretteerden verschillende Afro-Amerikaanse en Nigeriaanse vrouwen © SANDRO MILLER
Jorik Leemans Journalist
Ellen De Wolf Moderedactrice Knack Weekend

Drie redenen om een paar dagen naar Antwerpen af te zakken.

1. Opendeurdagen

4 en 5 juni

Na de afgelopen Designer Sales maakt Antwerpen in het pinksterweekend opnieuw haar reputatie van shoppingwalhalla waar. Tijdens de Antwerp Shopping Days ontdek je de leukste mode-, design- en beautyadressen die de koekenstad te bieden heeft. Met de shoppingpas die je deze week in dit magazine vindt, krijg je bovendien in heel wat zaken een extra korting of attentie. Onze favoriete adressen ontdek je alvast op onze website.

weekend.knack.be/antwerpshoppingday

Ook Pursuit Femmes in de Sint-Michielstraat zet de deuren open tijdens de Antwerp Shopping Days. © ELLEN CLAES
2. Laatste lichting

3 en 4 juni

Na twee digitale edities kan het eindejaarsdefilé van de Antwerpse Modeacademie weer fysiek doorgaan. Op 3 en 4 juni tonen de studenten live hun ontwerpen op de catwalk in de Waagnatie. Hoogtepunt is de finale met de collecties van twaalf masterstudenten uit acht verschillende landen. SHOW2022 wordt een speciale editie, want het is de laatste met Walter Van Beirendonck als hoofd van de afdeling. Na 37 jaar gaat hij in juni met pensioen. Volgende week lees je daar in Knack Weekend overigens alles over.

showww.be

SHOW2022
SHOW2022 © RONALD STOOPS
3. Meer dan haar

Nog tot 9 juli

De kapsels van zwarte vrouwen zijn vaak een kunstwerk op zich, maar er schuilt ook een hele sociale geschiedenis achter. Zo waren cornrows in tijden van slavernij een manier om ontsnappingsroutes in je haar af te beelden en werd de afro in de jaren zestig een symbool voor empowerment en activisme. Fotografen Sandro Miller en J.D. ‘Okhai Ojeikere portretteerden verschillende Afro-Amerikaanse en Nigeriaanse vrouwen om het identitaire belang van hun haar te tonen. Kijken mag, aankomen niet.

My hair, my soul, my freedom, gallery51. com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content