De modewereld reageert verslagen op de dood van Alexander McQueen. De 40-jarige modeontwerper werd gisteren dood terug gevonden in zijn woning in Londen. Hij maakte zelf een einde aan zijn leven.
"McQueen was gewaagd, origineel en opwindend", aldus John Galliano in Woman's Wear Daily. "Hij schudde het establishment door mekaar met zijn creativiteit en begreep wat het was om een grote Britse ambassadeur voor de mode te zijn. Ik bewonderde hem ontzettend. Hij was een moderevelatie en zal niet vergeten worden."

"Het is een verlies voor de modewereld", aldus Karl Lagerfeld, die McQueen niet persoonlijk kende, maar zijn werk apprecieerde. "Zijn verhaal was er een van succes en talent, maar blijkbaar is dat niet genoeg om in leven te blijven".

"Een groot talent heeft ons verlaten", zegt Jean Paul Gaultier. "We zullen hem en alles wat hij gedaan heeft voor de mode missen".

"Het is verschrikkelijk. Het is zo erg dat hij in zulke staat van wanhoop verkeerde. Zo'n groot talent", liet Diane von Furstenberg, die de Amerikaanse vereniging van modeontwerpers CFDA voorzit, weten in een persbericht.

François-Henri Pinault, ceo van PPR, de groep boven de Gucci Group en McQueen, noemt McQueen één van de grootste modeontwerpers van zijn generatie. "Zijn genie, soms provocatief, bood voortdurend nieuwe perspectieven", aldus Pinault.

Over de begrafenis is nog niets bekend. McQueen laat een vader en vijf zussen achter.

AH.

Lees de biografie van Alexander McQueen hier.

Bekijk zijn laatste defilé op Catwalk Weekend.

De modewereld reageert verslagen op de dood van Alexander McQueen. De 40-jarige modeontwerper werd gisteren dood terug gevonden in zijn woning in Londen. Hij maakte zelf een einde aan zijn leven. "McQueen was gewaagd, origineel en opwindend", aldus John Galliano in Woman's Wear Daily. "Hij schudde het establishment door mekaar met zijn creativiteit en begreep wat het was om een grote Britse ambassadeur voor de mode te zijn. Ik bewonderde hem ontzettend. Hij was een moderevelatie en zal niet vergeten worden." "Het is een verlies voor de modewereld", aldus Karl Lagerfeld, die McQueen niet persoonlijk kende, maar zijn werk apprecieerde. "Zijn verhaal was er een van succes en talent, maar blijkbaar is dat niet genoeg om in leven te blijven". "Een groot talent heeft ons verlaten", zegt Jean Paul Gaultier. "We zullen hem en alles wat hij gedaan heeft voor de mode missen". "Het is verschrikkelijk. Het is zo erg dat hij in zulke staat van wanhoop verkeerde. Zo'n groot talent", liet Diane von Furstenberg, die de Amerikaanse vereniging van modeontwerpers CFDA voorzit, weten in een persbericht. François-Henri Pinault, ceo van PPR, de groep boven de Gucci Group en McQueen, noemt McQueen één van de grootste modeontwerpers van zijn generatie. "Zijn genie, soms provocatief, bood voortdurend nieuwe perspectieven", aldus Pinault. Over de begrafenis is nog niets bekend. McQueen laat een vader en vijf zussen achter. AH. Lees de biografie van Alexander McQueen hier.Bekijk zijn laatste defilé op Catwalk Weekend.