De langverwachte film 'The Great Gatsby', naar het verhaal van F. Scott Fitzgerald, heeft de voorbije maanden al heel wat modeharten kunnen beroeren. We wisten al dat Miuccia Prada voor de feestkledij zou zorgen, maar nu wordt ook bevestigd dat de Amerikaanse retailer Brooks Brothers de mannen van kostuums heeft voorzien.

Fitzgerald was zelf een fan van het merk en vermeldde de Brooks Brothers meerdere keren in zijn boeken. Catherine Martin, de kostuumontwerper van de film, moest dan ook niet lang twijfelen om hen te contacteren om mee te werken aan de film. "Ik wou samenwerken met de Brooks Brothers voor de kostuums van de achtergrondacteurs en de avondkledij", zegt ze tegen WWD. Maar naarmate de opnames vorderden, besloot ze om de kostuums ook overdag te gebruiken en mocht zelfs hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio zich in een pak hijsen.

Capsulecollectie

Dat heeft ertoe geleid dat het label nu zelf een capsulecollectie uitbrengt, helemaal in de stijl van de 'roaring twenties'. De collectie is te koop in alle Brooks Brothers winkels alsook online vanaf vandaag. De lijn bestaat uit onder meer uit een zwarte strik met witte afwerking en een groene cardigan met een witte rand.

In hun flagshipstores in New York, Beverly Hills, Milaan, Tokyo, Londen en Hong Kong kan je trouwens ook de mooie vitrines bewonderen die helemaal ingekleed zijn volgens 'The Great Gatsby'.

Tentoonstelling

Ondertussen is ook de tentoonstelling van start gegaan in New York waar enkele van de silhouetten ontworpen door Miuccia Prada te zien zijn. De expo verhuist op 12 mei naar Tokyo, twee dagen na de wereldpremière van de film.

De samenwerking tussen Miuccia en Martin is heel toevallig tot stand gekomen. Martin gebruikte enkele van Miuccia's eerdere ontwerpen in de testfase van de film. De looks pasten zo goed bij de sfeer van de film dat ze Miuccia heeft gevraagd om 40 looks te ontwerpen voor de twee grote feestscènes in de film.

Meer Gatsby-mode kan u trouwens vinden in de nieuwe Knack Weekend die vanaf vandaag in de rekken ligt. (RDM)

De langverwachte film 'The Great Gatsby', naar het verhaal van F. Scott Fitzgerald, heeft de voorbije maanden al heel wat modeharten kunnen beroeren. We wisten al dat Miuccia Prada voor de feestkledij zou zorgen, maar nu wordt ook bevestigd dat de Amerikaanse retailer Brooks Brothers de mannen van kostuums heeft voorzien. Fitzgerald was zelf een fan van het merk en vermeldde de Brooks Brothers meerdere keren in zijn boeken. Catherine Martin, de kostuumontwerper van de film, moest dan ook niet lang twijfelen om hen te contacteren om mee te werken aan de film. "Ik wou samenwerken met de Brooks Brothers voor de kostuums van de achtergrondacteurs en de avondkledij", zegt ze tegen WWD. Maar naarmate de opnames vorderden, besloot ze om de kostuums ook overdag te gebruiken en mocht zelfs hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio zich in een pak hijsen.CapsulecollectieDat heeft ertoe geleid dat het label nu zelf een capsulecollectie uitbrengt, helemaal in de stijl van de 'roaring twenties'. De collectie is te koop in alle Brooks Brothers winkels alsook online vanaf vandaag. De lijn bestaat uit onder meer uit een zwarte strik met witte afwerking en een groene cardigan met een witte rand. In hun flagshipstores in New York, Beverly Hills, Milaan, Tokyo, Londen en Hong Kong kan je trouwens ook de mooie vitrines bewonderen die helemaal ingekleed zijn volgens 'The Great Gatsby'. Tentoonstelling Ondertussen is ook de tentoonstelling van start gegaan in New York waar enkele van de silhouetten ontworpen door Miuccia Prada te zien zijn. De expo verhuist op 12 mei naar Tokyo, twee dagen na de wereldpremière van de film. De samenwerking tussen Miuccia en Martin is heel toevallig tot stand gekomen. Martin gebruikte enkele van Miuccia's eerdere ontwerpen in de testfase van de film. De looks pasten zo goed bij de sfeer van de film dat ze Miuccia heeft gevraagd om 40 looks te ontwerpen voor de twee grote feestscènes in de film. Meer Gatsby-mode kan u trouwens vinden in de nieuwe Knack Weekend die vanaf vandaag in de rekken ligt. (RDM)