De volgende show van het Franse modehuis Chanel zal plaatsvinden in een kasteel in Schotland dat dateert van de 15e eeuw. Dat meldt WWD.

Op 4 december houdt het modehuis een show in het Linlithgow Palace in West Lothian. Het spektabel vindt plaats in een van de oudste gebouwen van het land. Het kasteel was oorspronkelijk de woonplaats van de Stuarts, waar ook Mary Queen of Scots is geboren. Vandaag blijven er slechte ruïnes over waardoor de show ook in open lucht zal doorgaan.

Karl Lagerfeld - die de uitnodiging ook heeft ontworpen - heeft de locatie gekozen omdat Edinburgh de thuisstad is van tweed en kasjmier. Hij is dan ook heel enthousiast: "Ik ben mij aan het verdiepen in de cultuur van Schotland", aldus de ontwerper. (RDM)

De volgende show van het Franse modehuis Chanel zal plaatsvinden in een kasteel in Schotland dat dateert van de 15e eeuw. Dat meldt WWD. Op 4 december houdt het modehuis een show in het Linlithgow Palace in West Lothian. Het spektabel vindt plaats in een van de oudste gebouwen van het land. Het kasteel was oorspronkelijk de woonplaats van de Stuarts, waar ook Mary Queen of Scots is geboren. Vandaag blijven er slechte ruïnes over waardoor de show ook in open lucht zal doorgaan. Karl Lagerfeld - die de uitnodiging ook heeft ontworpen - heeft de locatie gekozen omdat Edinburgh de thuisstad is van tweed en kasjmier. Hij is dan ook heel enthousiast: "Ik ben mij aan het verdiepen in de cultuur van Schotland", aldus de ontwerper. (RDM)