De beroemde Britse moderedactrice van de International Herald Tribune, Suzy Menkes, wordt geëerd door de stad Firenze. Dat meldt WWD.

Op 9 januari mag Menkes de Fiorino d'Oro in ontvangst nemen in het Palazzo Vecchio tijdens de internationale beurs voor mannenmode, Pitti Immagine Uomo. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt om individuen te eren die hebben bijgedragen aan sociale en culturele ontwikkelingen wereldwijd.

Menkes is al gerenommeerd moderedactrice niet meer weg te denken uit de modewereld en heeft een unieke kijk op ontwerpers en mode dankzij haar studies aan de modeacademie ESMOD in Parijs. Daarnaast studeerde ze ook geschiedenis en literatuur aan Cambridge University en begon ze na haar studies te werken als modejournalist voor The Times.

Ze is gekend bij het grote publiek door haar gastrol in 'Absolutely Fabulous' waarin ze zichzelf speelde, en als gastjurylid in het Amerikaanse programma 'Project Runway'. Daarnaast schreef ze ook enkele boeken over de stijl van Britse Royals en heeft ze natuurlijk talloze modeartikels geschreven. (LP)

De beroemde Britse moderedactrice van de International Herald Tribune, Suzy Menkes, wordt geëerd door de stad Firenze. Dat meldt WWD. Op 9 januari mag Menkes de Fiorino d'Oro in ontvangst nemen in het Palazzo Vecchio tijdens de internationale beurs voor mannenmode, Pitti Immagine Uomo. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt om individuen te eren die hebben bijgedragen aan sociale en culturele ontwikkelingen wereldwijd. Menkes is al gerenommeerd moderedactrice niet meer weg te denken uit de modewereld en heeft een unieke kijk op ontwerpers en mode dankzij haar studies aan de modeacademie ESMOD in Parijs. Daarnaast studeerde ze ook geschiedenis en literatuur aan Cambridge University en begon ze na haar studies te werken als modejournalist voor The Times. Ze is gekend bij het grote publiek door haar gastrol in 'Absolutely Fabulous' waarin ze zichzelf speelde, en als gastjurylid in het Amerikaanse programma 'Project Runway'. Daarnaast schreef ze ook enkele boeken over de stijl van Britse Royals en heeft ze natuurlijk talloze modeartikels geschreven. (LP)