Ontwerpster Lilly Pulitzer is zondag 7 april overleden op 81-jarige leeftijd. Ze was een populaire modeontwerpster uit de jaren zestig die bekend werd om haar tropische bloemenjurken die uitgroeiden tot modeklassiekers. De Facebookpagina van haar kledinglijn kondigde haar overlijden zondagnamiddag aan. "Lilly Pulitzer is deze ochtend gestorven bij haar thuis in Palm Beach, omringd door haar naasten. Lilly was een echte inspiratie en we zullen haar missen."

Fruitsapprint

Pulitzer was een socialite uit Florida die getrouwd was met de kleinzoon van uitgever Joseph Pulitzer, bekend van de Pulitzer prijs voor literair werk. Haar man bezat enkele sinaasappelplantages en als steenrijke huisvrouw had ze te veel tijd om handen. Ze opende een sapjesstand in 1959 in Palm Beach Florida. Tijdens het sap persen viel het Lilly op dat fruitsap vervelende vlekken maakte op haar kleding. Ze vroeg haar naaister om jurken te maken met een kleurrijke print zodat de vlekken minder opvielen. Als snel had haar jurk meer succes dan haar limonade en begon ze een kledingbedrijf.

Populair bij de elite

Pulitzers bijnaam was "The Queen of Prep" en haar handelsmerk waren haar tropische prints met jungle- en bloemen print in blauw, roze, lichtgroen, geel en oranje, de kleuren van een vakantie in Florida. Haar kledinglijn groeide snel uit naar een badpakkencollectie, huisraad, een kinderen- en een mannenlijn. Haar jurken, de Lilly's, waren geliefd bij rijke families zoals de Rockerfellers, de Vanderbilts en de Kennedy's. Presidentsvrouw Jacky Kennedy, een klasgenote van Pulitzer, droeg een van haar jurken in een fotoshoot voor Life magazine.

"Stijl is niet alleen dat wat je aanhebt, het is ook hoe je leeft", zei Pulitzer in 2004. "We focussen ons op de goeie, leuke en grappige dingen in het leven. Gelukkig zijn is nooit uit de mode".

Failliet

Pulitzer sloot haar winkels in 1984 wegens een faillissement. Haar beroemde bloemenontwerpen waren niet meer in de mode en ze verloor klanten. In 1993 werd haar handel overgenomen door Sugartown Worldwide Inc. Lily Pulitzer was slechts langs de zijlijn betrokken maar bleef wel prints ontwerpen en goedkeuren.

Feestbeest Ze schreef ook enkele lifestyle boeken zoals: Essentially Lilly: A Guide to Colorful Entertaining en Essentially Lilly: A Guide to Colorful Holidays, waarin ze tips geeft om een goede gastvrouw te worden. Na haar modecarrière stond ze bekend om haar extravagante feestjes waar ze vaak blootsvoets rondliep. "Dat is waar het leven over gaat", zei ze ooit, "Laten we een feestje houden, liefst vanavond." (AV)

Ontwerpster Lilly Pulitzer is zondag 7 april overleden op 81-jarige leeftijd. Ze was een populaire modeontwerpster uit de jaren zestig die bekend werd om haar tropische bloemenjurken die uitgroeiden tot modeklassiekers. De Facebookpagina van haar kledinglijn kondigde haar overlijden zondagnamiddag aan. "Lilly Pulitzer is deze ochtend gestorven bij haar thuis in Palm Beach, omringd door haar naasten. Lilly was een echte inspiratie en we zullen haar missen." Fruitsapprint Pulitzer was een socialite uit Florida die getrouwd was met de kleinzoon van uitgever Joseph Pulitzer, bekend van de Pulitzer prijs voor literair werk. Haar man bezat enkele sinaasappelplantages en als steenrijke huisvrouw had ze te veel tijd om handen. Ze opende een sapjesstand in 1959 in Palm Beach Florida. Tijdens het sap persen viel het Lilly op dat fruitsap vervelende vlekken maakte op haar kleding. Ze vroeg haar naaister om jurken te maken met een kleurrijke print zodat de vlekken minder opvielen. Als snel had haar jurk meer succes dan haar limonade en begon ze een kledingbedrijf. Populair bij de elite Pulitzers bijnaam was "The Queen of Prep" en haar handelsmerk waren haar tropische prints met jungle- en bloemen print in blauw, roze, lichtgroen, geel en oranje, de kleuren van een vakantie in Florida. Haar kledinglijn groeide snel uit naar een badpakkencollectie, huisraad, een kinderen- en een mannenlijn. Haar jurken, de Lilly's, waren geliefd bij rijke families zoals de Rockerfellers, de Vanderbilts en de Kennedy's. Presidentsvrouw Jacky Kennedy, een klasgenote van Pulitzer, droeg een van haar jurken in een fotoshoot voor Life magazine. "Stijl is niet alleen dat wat je aanhebt, het is ook hoe je leeft", zei Pulitzer in 2004. "We focussen ons op de goeie, leuke en grappige dingen in het leven. Gelukkig zijn is nooit uit de mode". Failliet Pulitzer sloot haar winkels in 1984 wegens een faillissement. Haar beroemde bloemenontwerpen waren niet meer in de mode en ze verloor klanten. In 1993 werd haar handel overgenomen door Sugartown Worldwide Inc. Lily Pulitzer was slechts langs de zijlijn betrokken maar bleef wel prints ontwerpen en goedkeuren. Feestbeest Ze schreef ook enkele lifestyle boeken zoals: Essentially Lilly: A Guide to Colorful Entertaining en Essentially Lilly: A Guide to Colorful Holidays, waarin ze tips geeft om een goede gastvrouw te worden. Na haar modecarrière stond ze bekend om haar extravagante feestjes waar ze vaak blootsvoets rondliep. "Dat is waar het leven over gaat", zei ze ooit, "Laten we een feestje houden, liefst vanavond." (AV)