De Spaanse modeontwerper Manuel Mota, een van de belangrijkste ontwerpers van bruidsjurken, is op 46-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is niet bekend.

Zijn bedrijf Pronovias heeft naar eigen zeggen 200 eigen winkels en 3.800 verkooppunten in 90 landen over de hele wereld en is dan ook de grootste verkoper van bruidsjurken.

Mota's jurken staan gekend om hun eenvoud en moderne look, een aanpak die hij te danken heeft aan zijn fascinatie door architectuur. Manuel - afkomstig uit Terragona - wilde als kind namelijk architect worden, maar was zo gefascineerd door de jurken die Audrey Hepburn droeg in de film "My Fair Lady", dat hij zelf in de modewereld stapte.

Hij ontwierp onder meer de trouwjurk van topmodel Doutzen Kroes. (belga/RDM)

De Spaanse modeontwerper Manuel Mota, een van de belangrijkste ontwerpers van bruidsjurken, is op 46-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is niet bekend.Zijn bedrijf Pronovias heeft naar eigen zeggen 200 eigen winkels en 3.800 verkooppunten in 90 landen over de hele wereld en is dan ook de grootste verkoper van bruidsjurken. Mota's jurken staan gekend om hun eenvoud en moderne look, een aanpak die hij te danken heeft aan zijn fascinatie door architectuur. Manuel - afkomstig uit Terragona - wilde als kind namelijk architect worden, maar was zo gefascineerd door de jurken die Audrey Hepburn droeg in de film "My Fair Lady", dat hij zelf in de modewereld stapte. Hij ontwierp onder meer de trouwjurk van topmodel Doutzen Kroes. (belga/RDM)