Het Modemuseum Hasselt heeft met de expo 'In Her Shoes' uit 2009 de MaakMee wedstrijd gewonnen, die georganiseerd werd door de Kunsthal Rotterdam. Daarmee verslaat het museum The National History Museum uit Londen en Musée en Herbe uit Parijs.

"We zijn bijzonder trots op deze overwinning", zegt museumdirecteur Kenneth Ramaekers. "Toen ik hoorde dat we genomineerd waren, was ik al bijzonder blij. Niet in het minst persoonlijk aangezien 'In Her Shoes' de eerste expo ooit was die ik als curator heb ingevuld. De tentoonstelling was meteen goed voor de beste expo tot nu toe in het Modemuseum met 24.087 bezoekers op 5 maanden tijd. Als je dan nog eens hoort wie de concurrenten zijn, kan je alleen maar hopen dat je in aanmerking komt om een herwerkte versie neer te kunnen zetten. De Kunsthal Rotterdam heeft een mooie reputatie weten op te bouwen de laatste jaren, denk maar aan de recente expo rond Jean-Paul Gaultier die 170.000 bezoekers wist te lokken. Dit is voor ons dan ook opnieuw internationale erkenning."

In Her Shoes

"'In Her Shoes' was één van die tentoonstellingen waarbij mode vanuit een andere invalshoek bekeken werd. Het grote succes destijds is niet echt verwonderlijk: vrouwen houden nu eenmaal van schoenen. Dat de tentoonstelling vier jaar later opnieuw hernomen kan worden, bewijst de kracht van het concept", zegt Schepen van Cultuur Karolien Mondelaers.

Draag zelf je steentje bij

Het gaat echter nog verder dan dit, MaakMee is namelijk meer dan een verkiezing. Iedereen kan als 'echte' curator meewerken aan de totstandkoming van de tentoonstelling. Aan de hand van veertien vragen, waarin de verschillende aspecten van het maken van een tentoonstelling aan bod komen, kan het publiek tot eind november z'n stempel drukken; van het kiezen van de titel en het schrijven van een zaaltekst tot het ontwerpen van het affiche.

"Dat is iets waar ik als curator vooral naar uitkijk. 'In Her Shoes' was mijn invulling van de geschiedenis van de damesschoen van 1900 tot nu. Met ook oog voor kunstenaars en jonge designers. En dat allemaal prachtig vormgegeven door Lien Wauters. Nu krijg je al die input van het publiek mee en daar ben ik heel erg benieuwd naar."

Zelf meedoen kan via de MaakMee website. (RDM)

Het Modemuseum Hasselt heeft met de expo 'In Her Shoes' uit 2009 de MaakMee wedstrijd gewonnen, die georganiseerd werd door de Kunsthal Rotterdam. Daarmee verslaat het museum The National History Museum uit Londen en Musée en Herbe uit Parijs. "We zijn bijzonder trots op deze overwinning", zegt museumdirecteur Kenneth Ramaekers. "Toen ik hoorde dat we genomineerd waren, was ik al bijzonder blij. Niet in het minst persoonlijk aangezien 'In Her Shoes' de eerste expo ooit was die ik als curator heb ingevuld. De tentoonstelling was meteen goed voor de beste expo tot nu toe in het Modemuseum met 24.087 bezoekers op 5 maanden tijd. Als je dan nog eens hoort wie de concurrenten zijn, kan je alleen maar hopen dat je in aanmerking komt om een herwerkte versie neer te kunnen zetten. De Kunsthal Rotterdam heeft een mooie reputatie weten op te bouwen de laatste jaren, denk maar aan de recente expo rond Jean-Paul Gaultier die 170.000 bezoekers wist te lokken. Dit is voor ons dan ook opnieuw internationale erkenning." In Her Shoes "'In Her Shoes' was één van die tentoonstellingen waarbij mode vanuit een andere invalshoek bekeken werd. Het grote succes destijds is niet echt verwonderlijk: vrouwen houden nu eenmaal van schoenen. Dat de tentoonstelling vier jaar later opnieuw hernomen kan worden, bewijst de kracht van het concept", zegt Schepen van Cultuur Karolien Mondelaers. Draag zelf je steentje bij Het gaat echter nog verder dan dit, MaakMee is namelijk meer dan een verkiezing. Iedereen kan als 'echte' curator meewerken aan de totstandkoming van de tentoonstelling. Aan de hand van veertien vragen, waarin de verschillende aspecten van het maken van een tentoonstelling aan bod komen, kan het publiek tot eind november z'n stempel drukken; van het kiezen van de titel en het schrijven van een zaaltekst tot het ontwerpen van het affiche. "Dat is iets waar ik als curator vooral naar uitkijk. 'In Her Shoes' was mijn invulling van de geschiedenis van de damesschoen van 1900 tot nu. Met ook oog voor kunstenaars en jonge designers. En dat allemaal prachtig vormgegeven door Lien Wauters. Nu krijg je al die input van het publiek mee en daar ben ik heel erg benieuwd naar." Zelf meedoen kan via de MaakMee website. (RDM)