Het modemerk van de Belg Dirk Bikkembergs is al enkele jaren in Italiaanse handen. De Italiaanse eigenaars, Zeis Excelsa en Sinv, verkopen nu een belang van 51 procent aan Canudilo. Zelf houden ze de overige 49 procent in handen. Canudilo investeert in Dirk Bikkembergs "omdat het dankzij zijn uitzonderlijke creativiteit een wereldwijd merk kan worden". De productie zal in Italië blijven.

Dirk Bikkembergs, die deel uitmaakt van de "Zes van Antwerpen", richtte zijn modelabel op in de jaren tachtig. Zijn ontwerpen staan bekend om hun sportieve inslag. De beursgenoteerde groep Canudilo heeft meer dan 400 winkels in China. Volgens de topman van Zeis Excelsa zal Bikkembergs van dat netwerk kunnen profiteren en heeft het ook uitzicht op uitbreiding in andere landen, zoals de Verenigde Staten. De Chinezen betalen volgens Italiaanse media 40,68 miljoen euro voor hun meerderheidsbelang.

Het modemerk van de Belg Dirk Bikkembergs is al enkele jaren in Italiaanse handen. De Italiaanse eigenaars, Zeis Excelsa en Sinv, verkopen nu een belang van 51 procent aan Canudilo. Zelf houden ze de overige 49 procent in handen. Canudilo investeert in Dirk Bikkembergs "omdat het dankzij zijn uitzonderlijke creativiteit een wereldwijd merk kan worden". De productie zal in Italië blijven. Dirk Bikkembergs, die deel uitmaakt van de "Zes van Antwerpen", richtte zijn modelabel op in de jaren tachtig. Zijn ontwerpen staan bekend om hun sportieve inslag. De beursgenoteerde groep Canudilo heeft meer dan 400 winkels in China. Volgens de topman van Zeis Excelsa zal Bikkembergs van dat netwerk kunnen profiteren en heeft het ook uitzicht op uitbreiding in andere landen, zoals de Verenigde Staten. De Chinezen betalen volgens Italiaanse media 40,68 miljoen euro voor hun meerderheidsbelang.