Enkele van de grootste modellenbureaus in New York komen onder vuur te liggen, nu blijkt dat enkele van hun modellen hen aanklagen omdat ze hun royalties niet correct ontvangen hebben.

Onder meer Wilhelmina, Ford en Elite Models worden aangeklaagd omdat ze zouden gefraudeerd hebben met het geld van de modellen. Zo zouden ze fondsen aangenomen hebben in naam van de modellen, zonder het geld door te storten naar de modellen zelf. Het geld zou gebruikt zijn voor andere kosten binnen het modellenbureau, blijkt uit de rechtszaakpapieren die de New York Times kon inkijken.

In totaal hebben de modellen 20 miljoen dollar misgelopen. "Elk modellenbureau heeft geld staan dat toebehoort aan de modellen, maar dat gebruikt wordt door het bureau zelf", aldus de aanklager Louisa Raske, die zelf model is. "We werden gewaarschuwd dat we nooit meer zouden werken in New York als we juridische stappen zouden ondernemen", zegt het model.

Deze rechtszaak is meteen de tweede grootste in de modellenwereld in de voorbije tien jaar en wordt vast verder vervolgd. (RDM)

Enkele van de grootste modellenbureaus in New York komen onder vuur te liggen, nu blijkt dat enkele van hun modellen hen aanklagen omdat ze hun royalties niet correct ontvangen hebben. Onder meer Wilhelmina, Ford en Elite Models worden aangeklaagd omdat ze zouden gefraudeerd hebben met het geld van de modellen. Zo zouden ze fondsen aangenomen hebben in naam van de modellen, zonder het geld door te storten naar de modellen zelf. Het geld zou gebruikt zijn voor andere kosten binnen het modellenbureau, blijkt uit de rechtszaakpapieren die de New York Times kon inkijken. In totaal hebben de modellen 20 miljoen dollar misgelopen. "Elk modellenbureau heeft geld staan dat toebehoort aan de modellen, maar dat gebruikt wordt door het bureau zelf", aldus de aanklager Louisa Raske, die zelf model is. "We werden gewaarschuwd dat we nooit meer zouden werken in New York als we juridische stappen zouden ondernemen", zegt het model. Deze rechtszaak is meteen de tweede grootste in de modellenwereld in de voorbije tien jaar en wordt vast verder vervolgd. (RDM)