Zorgverleners die de hele dag door een mondkapje moeten dragen, weten dat een comfortabel exemplaar van levensbelang is. Voor sommige moslima's kwam er nog een extra uitdaging bij kijken, want mondmaskers zijn niet altijd aangepast aan hoofddoeken. Wie een exemplaar draagt met elastiekjes achter de oren en tegelijk haar haar bedekt wil houden, moet telkens naar een afgesloten kamer om het masker goed aan te brengen.

Daar bedacht het Somalisch-Amerikaans model en eerste miss America met hijab Halima Aden een oplossing op. Voor de start van haar modecarrière werkte ze zelf nog in een ziekenhuis, dus ze kende de noden van mensen die vandaag in de zorg aan de slag zijn. Samen met beautyplatform Allure en modestart-up Anywear brengt ze nu een collectie uit van aangepaste mondmaskers met bijpassende hoofddoeken.

De kapjes en hoofddoeken bestaan uit biologisch geteelde tetrastof. Een extra elastiek met knopen moet het gemakkelijker maken om het mondmasker boven de hijab te dragen. 'Het kan erg warm worden als je rondloopt aan het tempo dat zorgverleners vandaag moeten doen, dus was een ademende stof een must', vertelt Aden. 'Omdat ik het geheel een gevoel van rust wilde meegeven, koos ik voor zachte tinten.'

De samenwerking tussen Allure en Anywear omvat ook allerlei andere creatieve mondkapjes met bijpassende accessoires, zoals haarbanden en bandana's. Voor elke set die verkocht wordt, schenkt Allure x Anywear er een aan iemand die in de zorg werkt. De mondkapjes online bestellen kan hier.

Zorgverleners die de hele dag door een mondkapje moeten dragen, weten dat een comfortabel exemplaar van levensbelang is. Voor sommige moslima's kwam er nog een extra uitdaging bij kijken, want mondmaskers zijn niet altijd aangepast aan hoofddoeken. Wie een exemplaar draagt met elastiekjes achter de oren en tegelijk haar haar bedekt wil houden, moet telkens naar een afgesloten kamer om het masker goed aan te brengen. Daar bedacht het Somalisch-Amerikaans model en eerste miss America met hijab Halima Aden een oplossing op. Voor de start van haar modecarrière werkte ze zelf nog in een ziekenhuis, dus ze kende de noden van mensen die vandaag in de zorg aan de slag zijn. Samen met beautyplatform Allure en modestart-up Anywear brengt ze nu een collectie uit van aangepaste mondmaskers met bijpassende hoofddoeken. De kapjes en hoofddoeken bestaan uit biologisch geteelde tetrastof. Een extra elastiek met knopen moet het gemakkelijker maken om het mondmasker boven de hijab te dragen. 'Het kan erg warm worden als je rondloopt aan het tempo dat zorgverleners vandaag moeten doen, dus was een ademende stof een must', vertelt Aden. 'Omdat ik het geheel een gevoel van rust wilde meegeven, koos ik voor zachte tinten.'De samenwerking tussen Allure en Anywear omvat ook allerlei andere creatieve mondkapjes met bijpassende accessoires, zoals haarbanden en bandana's. Voor elke set die verkocht wordt, schenkt Allure x Anywear er een aan iemand die in de zorg werkt. De mondkapjes online bestellen kan hier.