Supermodel Crystal Renn, bekend van haar gewichtsschommelingen, wil graag een kledinglijn tekenen voor vrouwen met alle soorten maten. Dat schrijft The Daily Mail.

Het 26-jarige slanke model zegt in een interview met webwinkel Net-A-Porter dat ze zich nu prima in haar vel voelt en dat het één van haar doelen is om een kledinglijn te tekenen voor verschillende lichaamstypes. Ze zei dat ze nog niet vergeten is hoe ze vroeger met haar gewicht worstelde. Eerder al pleitte ze er al voor dat modeontwerpers hun ontwerpen moeten aanpassen naar maat 36. "Het niet draait om welke maat je hebt maar wel of je je goed voelt in je vel. Het is bovendien belangrijk om gezond te eten", voegt ze er nog aan toe. Tegenwoordig heeft Crystal Renn maatje 36 en is ze de muze van vele ontwerpers. Zo poseerde ze onlangs nog voor het digitale magazine van Net-A-Porter en ze is ook het gezicht van modemerk Free People. Ze poseerde ook voor de campagnes van Jimmy Choo en Agent Provocateur

Perfectionist

Ze benadrukt verder ook dat ze, als ze geen modellenwerk meer kan doen, altijd in de modewereld zal blijven werken als fotografe of styliste. Als het op haar modellenwerk aankomt is Crystal Renn een echte perfectionist. Ze staat erop om tijdens de fotoshoot de foto's te bekijken op de monitor van de fotograaf om zichzelf te verbeteren. "Ik moet weten of ik mijn nek moet verlengen of mijn schouders naar beneden moet doen", zegt Renn. "Het draait allemaal om die details". Recent begon ze zichzelf te filmen tijdens shoots. " Ik bekijk mijn video's achteraf, zoals een therapeut, om mezelf te observeren vanop een afstand."

Transformatie

Crystal Renn werd wereldberoemd door haar transformatie van anorectisch model naar een voller plus-size model. Ze begon haar carrière op 14-jarige leeftijd als broodmager model en liep zo anorexia op tot ze besloot te veranderen. Op 18-jarige leeftijd werd ze aangenomen als volslank model bij modellenbureau Ford en werd ze gefotografeerd door Steven Meisel voor Vogue. Ze boekte een campagne voor Chanel en liep in 2005 als volslank model mee met de modeshow van Jean Paul Gaultier en schreef in 2010 een boek over haar anorectische jaren, 'Hungry'. (AV)

Supermodel Crystal Renn, bekend van haar gewichtsschommelingen, wil graag een kledinglijn tekenen voor vrouwen met alle soorten maten. Dat schrijft The Daily Mail. Het 26-jarige slanke model zegt in een interview met webwinkel Net-A-Porter dat ze zich nu prima in haar vel voelt en dat het één van haar doelen is om een kledinglijn te tekenen voor verschillende lichaamstypes. Ze zei dat ze nog niet vergeten is hoe ze vroeger met haar gewicht worstelde. Eerder al pleitte ze er al voor dat modeontwerpers hun ontwerpen moeten aanpassen naar maat 36. "Het niet draait om welke maat je hebt maar wel of je je goed voelt in je vel. Het is bovendien belangrijk om gezond te eten", voegt ze er nog aan toe. Tegenwoordig heeft Crystal Renn maatje 36 en is ze de muze van vele ontwerpers. Zo poseerde ze onlangs nog voor het digitale magazine van Net-A-Porter en ze is ook het gezicht van modemerk Free People. Ze poseerde ook voor de campagnes van Jimmy Choo en Agent Provocateur Perfectionist Ze benadrukt verder ook dat ze, als ze geen modellenwerk meer kan doen, altijd in de modewereld zal blijven werken als fotografe of styliste. Als het op haar modellenwerk aankomt is Crystal Renn een echte perfectionist. Ze staat erop om tijdens de fotoshoot de foto's te bekijken op de monitor van de fotograaf om zichzelf te verbeteren. "Ik moet weten of ik mijn nek moet verlengen of mijn schouders naar beneden moet doen", zegt Renn. "Het draait allemaal om die details". Recent begon ze zichzelf te filmen tijdens shoots. " Ik bekijk mijn video's achteraf, zoals een therapeut, om mezelf te observeren vanop een afstand." Transformatie Crystal Renn werd wereldberoemd door haar transformatie van anorectisch model naar een voller plus-size model. Ze begon haar carrière op 14-jarige leeftijd als broodmager model en liep zo anorexia op tot ze besloot te veranderen. Op 18-jarige leeftijd werd ze aangenomen als volslank model bij modellenbureau Ford en werd ze gefotografeerd door Steven Meisel voor Vogue. Ze boekte een campagne voor Chanel en liep in 2005 als volslank model mee met de modeshow van Jean Paul Gaultier en schreef in 2010 een boek over haar anorectische jaren, 'Hungry'. (AV)