De Amerikaanse modeontwerper Matthew Ames maakt zijn comeback met de nieuwe denimcollectie 'Prairie' voor de Zweedse modeketen Weekday.


In 2011 liet Ames de designwereld achter zich en begon hij aan een mentorschap aan het Savannah College of Art and Design. Toch heeft de populaire modeketen Weekday hem weer aan het schetsen gekregen. De ontwerper die bekend staat om zijn verrassend eenvoudige maar toch elegante creaties, ontwierp de lentecollectie 2013 voor het Zweedse merk.


Amerikaanse puurheid


Zoals de naam van de collectie al doet vermoeden, inspireerde Ames zich op de puurheid van het prairielandschap en de Amerikaanse architectonische stijl van The Prairie School. ''Weekday staat bekend om haar denim. Ik vond het interessant om dit - als Amerikaan - op een nieuwe manier in de collectie te verwerken. Historisch gezien is denim heel Amerikaans, maar tegenwoordig is het zichtbaar over de hele wereld'', zo vertelde hij in een persbericht. Matthew Ames goot al zijn opgedane inspiratie in een collectie voor vrouwen en mannen vol met tijdloze broeken, jurkjes en tops in blauw denim.


De volledige collectie van Matthew Ames hangt vanaf 4 april in de rekken van alle Weekday winkels. (JJ)

De Amerikaanse modeontwerper Matthew Ames maakt zijn comeback met de nieuwe denimcollectie 'Prairie' voor de Zweedse modeketen Weekday. In 2011 liet Ames de designwereld achter zich en begon hij aan een mentorschap aan het Savannah College of Art and Design. Toch heeft de populaire modeketen Weekday hem weer aan het schetsen gekregen. De ontwerper die bekend staat om zijn verrassend eenvoudige maar toch elegante creaties, ontwierp de lentecollectie 2013 voor het Zweedse merk. Amerikaanse puurheid Zoals de naam van de collectie al doet vermoeden, inspireerde Ames zich op de puurheid van het prairielandschap en de Amerikaanse architectonische stijl van The Prairie School. ''Weekday staat bekend om haar denim. Ik vond het interessant om dit - als Amerikaan - op een nieuwe manier in de collectie te verwerken. Historisch gezien is denim heel Amerikaans, maar tegenwoordig is het zichtbaar over de hele wereld'', zo vertelde hij in een persbericht. Matthew Ames goot al zijn opgedane inspiratie in een collectie voor vrouwen en mannen vol met tijdloze broeken, jurkjes en tops in blauw denim. De volledige collectie van Matthew Ames hangt vanaf 4 april in de rekken van alle Weekday winkels. (JJ)