Qatar, dat zich al geruime tijd erg actief op overnames stort, heeft een nieuwe coup gepleegd: een investeringsmaatschappij uit het emiraat neemt nu ook het Italiaanse modehuis Valentino over. Naar verluidt zou de koninklijke familie achter de deal zitten.

De overname gebeurde via de investeringsmaatschappij Mayhoola. Hoeveel Permira en minderheidsaandeelhouder Marzotto voor het modehuis hebben ontvangen, is niet bekend. In de media circuleren bedragen van 600 à 700 miljoen euro.

De koninklijke familie van Qatar is bijzonder geïnteresseerd in mode en luxegoederen, dat was al bekend. Ze is al eigenaar van Porsche en het warenhuis Harrods. Naar verluidt zou de familie zich expliciet gemoeid hebben met de transactie. "We geloven dat Valentino een ideale uitvalsbasis vormt voor een nog grotere aanwezigheid in luxegoederen", aldus een verantwoordelijke van de investeringsmaatschappij.

Bij Valentino zelf is men "zeer tevreden" met de deal. Het modehuis uit Milaan leed begin vorig jaar verlies, maar kon het boekjaar uiteindelijk afsluiten met een operationele winst van 22 miljoen euro. De omzet steeg de voorbije drie jaar met 60 procent. Ook de eerste maanden van dit jaar zou de omzet sterk zijn gestegen (+23 pct). De lijst prominenten die kleding van Valentino dragen, is bijzonder lang. Van Sophia Lorenn tot Gwyneth Paltrow. (Belga/RDM)

Qatar, dat zich al geruime tijd erg actief op overnames stort, heeft een nieuwe coup gepleegd: een investeringsmaatschappij uit het emiraat neemt nu ook het Italiaanse modehuis Valentino over. Naar verluidt zou de koninklijke familie achter de deal zitten. De overname gebeurde via de investeringsmaatschappij Mayhoola. Hoeveel Permira en minderheidsaandeelhouder Marzotto voor het modehuis hebben ontvangen, is niet bekend. In de media circuleren bedragen van 600 à 700 miljoen euro. De koninklijke familie van Qatar is bijzonder geïnteresseerd in mode en luxegoederen, dat was al bekend. Ze is al eigenaar van Porsche en het warenhuis Harrods. Naar verluidt zou de familie zich expliciet gemoeid hebben met de transactie. "We geloven dat Valentino een ideale uitvalsbasis vormt voor een nog grotere aanwezigheid in luxegoederen", aldus een verantwoordelijke van de investeringsmaatschappij. Bij Valentino zelf is men "zeer tevreden" met de deal. Het modehuis uit Milaan leed begin vorig jaar verlies, maar kon het boekjaar uiteindelijk afsluiten met een operationele winst van 22 miljoen euro. De omzet steeg de voorbije drie jaar met 60 procent. Ook de eerste maanden van dit jaar zou de omzet sterk zijn gestegen (+23 pct). De lijst prominenten die kleding van Valentino dragen, is bijzonder lang. Van Sophia Lorenn tot Gwyneth Paltrow. (Belga/RDM)