In de Verenigde Staten heeft een voormalig verkoopassistent van Alexander McQueen een rechtszaak tegen het Britse label aangespannen. Zo beschuldigt ze haar ex-werkgever van racisme op de werkvloer. Het is de tweede keer op korte tijd dat het modehuis in opspraak komt door racisme op de werkvloer. Dat schrijft de Britse Vogue.

De klacht werd neergelegd door ex-werkneemster Moselle Blanco uit New York. Ze beweert namelijk dat ze werd uitgescholden door haar bazen en dat er over haar geroddeld werd. De werkneemster werd uiteindelijk ontslagen door het modehuis omdat ze een geleende jurk niet zou hebben teruggehaald bij een Amerikaanse ster. Toch is Blanco niet van plan om het daarbij te laten en ze stapt nu naar de rechter om haar gelijk te halen.

Eerder al klachten over discriminatie op werkvloer

De klacht van Blanco is niet de eerste rechtszaak in verband met racisme op het werk. Zo kreeg dezelfde winkel uit New York in juli van dit jaar al eens te maken met klachten over discriminatie. Toen was het een Afrikaanse bewakingsgent die de verkoopmedewerkers beschuldigde van racistische uitspraken tegen hem.

Reactie van Alexander McQueen

Het Britse modelabel was eerst niet van plan om te reageren op de aantijgingen, maar besloot om dan toch een e-mail de wereld in te sturen. De boodschap ging als volgt: 'Het modelabel zet zich in voor gelijkheid op de werkvloer en is trots op de diversiteit onder onze werknemers. Elke aantijging wordt door ons ernstig genomen en zullen we verder onderzoeken'. (LVR)

In de Verenigde Staten heeft een voormalig verkoopassistent van Alexander McQueen een rechtszaak tegen het Britse label aangespannen. Zo beschuldigt ze haar ex-werkgever van racisme op de werkvloer. Het is de tweede keer op korte tijd dat het modehuis in opspraak komt door racisme op de werkvloer. Dat schrijft de Britse Vogue. De klacht werd neergelegd door ex-werkneemster Moselle Blanco uit New York. Ze beweert namelijk dat ze werd uitgescholden door haar bazen en dat er over haar geroddeld werd. De werkneemster werd uiteindelijk ontslagen door het modehuis omdat ze een geleende jurk niet zou hebben teruggehaald bij een Amerikaanse ster. Toch is Blanco niet van plan om het daarbij te laten en ze stapt nu naar de rechter om haar gelijk te halen. Eerder al klachten over discriminatie op werkvloer De klacht van Blanco is niet de eerste rechtszaak in verband met racisme op het werk. Zo kreeg dezelfde winkel uit New York in juli van dit jaar al eens te maken met klachten over discriminatie. Toen was het een Afrikaanse bewakingsgent die de verkoopmedewerkers beschuldigde van racistische uitspraken tegen hem. Reactie van Alexander McQueen Het Britse modelabel was eerst niet van plan om te reageren op de aantijgingen, maar besloot om dan toch een e-mail de wereld in te sturen. De boodschap ging als volgt: 'Het modelabel zet zich in voor gelijkheid op de werkvloer en is trots op de diversiteit onder onze werknemers. Elke aantijging wordt door ons ernstig genomen en zullen we verder onderzoeken'. (LVR)