Het wereldwijde web wordt overspoeld door modebloggers die vaak niet verder komen dan u hun zoveelste nieuwe paar schoenen/jeans/kniesokken te showen. Zonde van het medium, zegt ook beroemde modeblogster Susie Lau. "Wie een (mode)blog start moet zich in de eerste plaats afvragen wat die blog toevoegt aan het reeds uitgebreide landschap", aldus Lau tijdens de laatste editie van The Blog Works. "Je moet een niche vinden, je moet content creëren die mensen nieuwsgierig en geïnformeerd houdt."

Lilah Ramzi voldoet in ieder geval aan deze criteria. Deze studente kostuumgeschiedenis gaat in haar modeblog "Part Nouveau" op zoek naar de geschiedenis achter verschillende catwalk- en campagnelooks. Ze trekt vergelijkingen tussen de Wiener Werkstätte aesthetic en de prints in Pucci's najaarscollectie, ze bespreekt waar Björks opvallende zwanenjurk haar oorsprong vond en verbindt Josephine Baker en Beyoncé via het bananenrokje.

Als u ons nu wil excuseren, wij hebben een blog aan onze RSS-feed toe te voegen. (KS)

Het wereldwijde web wordt overspoeld door modebloggers die vaak niet verder komen dan u hun zoveelste nieuwe paar schoenen/jeans/kniesokken te showen. Zonde van het medium, zegt ook beroemde modeblogster Susie Lau. "Wie een (mode)blog start moet zich in de eerste plaats afvragen wat die blog toevoegt aan het reeds uitgebreide landschap", aldus Lau tijdens de laatste editie van The Blog Works. "Je moet een niche vinden, je moet content creëren die mensen nieuwsgierig en geïnformeerd houdt." Lilah Ramzi voldoet in ieder geval aan deze criteria. Deze studente kostuumgeschiedenis gaat in haar modeblog "Part Nouveau" op zoek naar de geschiedenis achter verschillende catwalk- en campagnelooks. Ze trekt vergelijkingen tussen de Wiener Werkstätte aesthetic en de prints in Pucci's najaarscollectie, ze bespreekt waar Björks opvallende zwanenjurk haar oorsprong vond en verbindt Josephine Baker en Beyoncé via het bananenrokje. Als u ons nu wil excuseren, wij hebben een blog aan onze RSS-feed toe te voegen. (KS)