Het is een droom voor fashion addicts met veel centen: vakantie op een paradijselijk eiland met riante modevilla's, haute coutureboetieks en luxueuze hotels. En het verrijst binnenkort voor de kust van Dubai: 's werelds allereerste mode-eiland.

Het Isla Moda is een idee van Investeringsmaatschappij Dubai Infinity Holding, die ontwerper Karl Lagerfeld wist warm te maken voor de inrichting van de tachtig fashionvilla's. "Dubai is nu nog een knop die op het punt staat te ontluiken, maar binnen afzienbare tijd wel eens het zenuwcentrum van de mode zou kunnen worden", zegt de ontwerper. Hij is de eerste van vijf couturiers die aan het project zullen meewerken.

Isla Moda gaat deel uitmaken van een archipel van driehonderd artificiÃ"le eilanden. Ze moeten klaar zijn tegen 2011.

Ann Heylens/AFP.

Het is een droom voor fashion addicts met veel centen: vakantie op een paradijselijk eiland met riante modevilla's, haute coutureboetieks en luxueuze hotels. En het verrijst binnenkort voor de kust van Dubai: 's werelds allereerste mode-eiland.Het Isla Moda is een idee van Investeringsmaatschappij Dubai Infinity Holding, die ontwerper Karl Lagerfeld wist warm te maken voor de inrichting van de tachtig fashionvilla's. "Dubai is nu nog een knop die op het punt staat te ontluiken, maar binnen afzienbare tijd wel eens het zenuwcentrum van de mode zou kunnen worden", zegt de ontwerper. Hij is de eerste van vijf couturiers die aan het project zullen meewerken. Isla Moda gaat deel uitmaken van een archipel van driehonderd artificiÃ"le eilanden. Ze moeten klaar zijn tegen 2011.Ann Heylens/AFP.