De webwinkel Moda Operandi lanceert een exclusieve punkcollectie naar aanleiding van de 'Punk: Chaos to Couture' expositie in het New Yorkse Metropolitan Museum.

Moda Operandi is een website die volledige collecties van modeontwerpers aanbiedt voor ze op de markt komen. Om de nu al toonaangevende expo te vieren, werkte de online shop samen met grote modenamen als Givenchy en Dolce & Gabbana aan een capsulecollectie. De collectie bevat limited edition stukken, waarvan elk item ook een eerbetoon is aan de punk.

"Elke ontwerper heeft voor deze collectie kledingstukken ontworpen die hun unieke visie op de rebellerende geest van de punk weergeven", zegt Lauren Santo Domingo, medeoprichter van Moda Operandi, in The Telegraph.

"De aantrekkingskracht van de avant-garde ideologie van punk bestaat erin dat het ontwerpers van alle soorten inspireert. Bovendien is het leuk om af en toe eens het strak gepolijste laagje van de modewereld te doorbreken met een kleine portie anarchie."

De reeks, die gevestigde waarden en nieuwe ontwerpers samenbrengt, bevat onder meer werken van Balmain, Moschino, Dolce & Gabbana, Givenchy, Vivienne Westwood, Prabal Gurung en Rodarte. Naast kledij en accessoires bevat de collectie ook zeldzame vintagemode, kunstobjecten en punk geïnspireerde juwelen. Items uit de collectie zijn verkrijgbaar vanaf 100 dollar. (AC)

De webwinkel Moda Operandi lanceert een exclusieve punkcollectie naar aanleiding van de 'Punk: Chaos to Couture' expositie in het New Yorkse Metropolitan Museum. Moda Operandi is een website die volledige collecties van modeontwerpers aanbiedt voor ze op de markt komen. Om de nu al toonaangevende expo te vieren, werkte de online shop samen met grote modenamen als Givenchy en Dolce & Gabbana aan een capsulecollectie. De collectie bevat limited edition stukken, waarvan elk item ook een eerbetoon is aan de punk. "Elke ontwerper heeft voor deze collectie kledingstukken ontworpen die hun unieke visie op de rebellerende geest van de punk weergeven", zegt Lauren Santo Domingo, medeoprichter van Moda Operandi, in The Telegraph. "De aantrekkingskracht van de avant-garde ideologie van punk bestaat erin dat het ontwerpers van alle soorten inspireert. Bovendien is het leuk om af en toe eens het strak gepolijste laagje van de modewereld te doorbreken met een kleine portie anarchie."De reeks, die gevestigde waarden en nieuwe ontwerpers samenbrengt, bevat onder meer werken van Balmain, Moschino, Dolce & Gabbana, Givenchy, Vivienne Westwood, Prabal Gurung en Rodarte. Naast kledij en accessoires bevat de collectie ook zeldzame vintagemode, kunstobjecten en punk geïnspireerde juwelen. Items uit de collectie zijn verkrijgbaar vanaf 100 dollar. (AC)