Het is nog even wachten op de film, maar net wanneer we het getreuzel beu waren, onthult Prada 4 schetsen van haar kostuums voor de Baz Luhrmann verfilming van The Great Gatsby. Dat meldt Vogue.

Deze zomer zal hij eindelijk daar zijn, de langverwachte verfilming van Fitzgeralds klassieker. Dat het een waar cinematografisch spektakel zal zijn, wordt al niet meer betwijfeld, maar ook ons modehart gaat sneller slaan bij deze verfilming van The Great Gatsby.

Miuccia Prada werkte samen met kostuumontwerpster Catherine Martin om meer dan veertig looks te creëren voor de film. De kostuums werden geïnspireerd door de Prada en Miu Miu archieven.

Het is niet de eerste keer dat Luhrmann en Prada de handen in elkaar slaan voor een project. In de 1996 verfilming van Romeo+Juliet ontwierp Prada immers het pak dat Leonardo Dicaprio droeg in de film.

Kostuums als schakel tot het verleden

"Baz Lurhmann en Miuccia Prada hebben in elkaar een gelijkgezinde ziel gevonden wanneer het aankomt op hun gedeelde fascinatie voor het vinden van moderne manieren om klassieke en historische schakels uit het verleden te realiseren", zo vertelt Catherine Martin aan Vogue. Deze connectie is wat centraal staat in de relatie tussen Prada en de makers van The Great Gatsby. Martin legt uit dat de ontwerpen van de kostuums refereren naar de manier waarop de verteller, Nick Carraway, zowel binnen als buiten de gebeurtenissen staat. Het publiek zal, dankzij de kostuums, zowel een herkenbare omgeving als een vervreemdende enscenering te zien krijgen.

Glitter and glamour

De ontwerpen nemen de vorm aan van glanzende jurken, beladen met kristallen, franjes en sequins, in prachtige tinten van smaragd, jade, topaas en goud. Deze glamoureuze kostuums worden vervaardigd uit luxueus fluweel en bont. Aan de basis van de ontwerpen ligt telkens de roaring twenties waarin het verhaal zich afspeelt. De creaties zullen gedragen worden door de sterrencast, die onder andere bestaat uit de charmante Carey Mulligan als Daisy en Leonardo DiCaprio als de mysterieuze Jay Gatsby.

Europese flair

De collaboratie tussen de makers van The Great Gatsby en Prada rakelt de Europese flair op die opkwam in de jaren twintig in de aristocratische kringen verblijvend aan de Amerikaanse Oostkust. Deze periode wordt gekenmerkt door de dichotomie tussen zij die streefden naar de geprivilegieerde Ivy League look en zij die streefden naar de Europese gesofisticeerde decadentie. Ontwerpster Catherine Martin legt uit dat de kostuums die werden gecreëerd in collaboratie met Prada deze ontmoeting tussen twee stijlen reflecteert.

Wij kunnen niet wachten op de roaring twenties film en de wervelende kostuums die de mode van deze zomer ongetwijfeld zullen beïnvloeden. (LP)

Het is nog even wachten op de film, maar net wanneer we het getreuzel beu waren, onthult Prada 4 schetsen van haar kostuums voor de Baz Luhrmann verfilming van The Great Gatsby. Dat meldt Vogue. Deze zomer zal hij eindelijk daar zijn, de langverwachte verfilming van Fitzgeralds klassieker. Dat het een waar cinematografisch spektakel zal zijn, wordt al niet meer betwijfeld, maar ook ons modehart gaat sneller slaan bij deze verfilming van The Great Gatsby. Miuccia Prada werkte samen met kostuumontwerpster Catherine Martin om meer dan veertig looks te creëren voor de film. De kostuums werden geïnspireerd door de Prada en Miu Miu archieven. Het is niet de eerste keer dat Luhrmann en Prada de handen in elkaar slaan voor een project. In de 1996 verfilming van Romeo+Juliet ontwierp Prada immers het pak dat Leonardo Dicaprio droeg in de film. Kostuums als schakel tot het verleden "Baz Lurhmann en Miuccia Prada hebben in elkaar een gelijkgezinde ziel gevonden wanneer het aankomt op hun gedeelde fascinatie voor het vinden van moderne manieren om klassieke en historische schakels uit het verleden te realiseren", zo vertelt Catherine Martin aan Vogue. Deze connectie is wat centraal staat in de relatie tussen Prada en de makers van The Great Gatsby. Martin legt uit dat de ontwerpen van de kostuums refereren naar de manier waarop de verteller, Nick Carraway, zowel binnen als buiten de gebeurtenissen staat. Het publiek zal, dankzij de kostuums, zowel een herkenbare omgeving als een vervreemdende enscenering te zien krijgen. Glitter and glamour De ontwerpen nemen de vorm aan van glanzende jurken, beladen met kristallen, franjes en sequins, in prachtige tinten van smaragd, jade, topaas en goud. Deze glamoureuze kostuums worden vervaardigd uit luxueus fluweel en bont. Aan de basis van de ontwerpen ligt telkens de roaring twenties waarin het verhaal zich afspeelt. De creaties zullen gedragen worden door de sterrencast, die onder andere bestaat uit de charmante Carey Mulligan als Daisy en Leonardo DiCaprio als de mysterieuze Jay Gatsby. Europese flairDe collaboratie tussen de makers van The Great Gatsby en Prada rakelt de Europese flair op die opkwam in de jaren twintig in de aristocratische kringen verblijvend aan de Amerikaanse Oostkust. Deze periode wordt gekenmerkt door de dichotomie tussen zij die streefden naar de geprivilegieerde Ivy League look en zij die streefden naar de Europese gesofisticeerde decadentie. Ontwerpster Catherine Martin legt uit dat de kostuums die werden gecreëerd in collaboratie met Prada deze ontmoeting tussen twee stijlen reflecteert. Wij kunnen niet wachten op de roaring twenties film en de wervelende kostuums die de mode van deze zomer ongetwijfeld zullen beïnvloeden. (LP)