In 1992 lanceert Miuccia Prada de meer betaalbare lijn Miu Miu die zich richt op een jonger publiek. Miu Miu (het koosnaampje van Miuccia) heeft meer vloeiende lijnen, aardse kleuren en prints, met een minder haute couturelook. Toch zijn de eenvoudige, klassieke ontwerpen typisch voor de spirit en de kwaliteit van het Pradalabel. De eerste Miu Miuboetiek komt in Los Angeles.

Miu Miu is geen kloon van Prada geworden, maar uitgegroeid tot een volwaardig label met een eigen identiteit. In grote advertentiecampagnes promoten modellen in 'huiselijke' taferelen de look. Miu Miu is vaak eenvoudig en toont een eindeloos beeld van mooie vintage-items. Miu Miu produceert op zijn beurt naast kleren en accessoires voor mannen en vrouwen ook handtassen, schoenen, lederwaren en zonnebrillen. (GT)

www.miumiu.com

In 1992 lanceert Miuccia Prada de meer betaalbare lijn Miu Miu die zich richt op een jonger publiek. Miu Miu (het koosnaampje van Miuccia) heeft meer vloeiende lijnen, aardse kleuren en prints, met een minder haute couturelook. Toch zijn de eenvoudige, klassieke ontwerpen typisch voor de spirit en de kwaliteit van het Pradalabel. De eerste Miu Miuboetiek komt in Los Angeles.Miu Miu is geen kloon van Prada geworden, maar uitgegroeid tot een volwaardig label met een eigen identiteit. In grote advertentiecampagnes promoten modellen in 'huiselijke' taferelen de look. Miu Miu is vaak eenvoudig en toont een eindeloos beeld van mooie vintage-items. Miu Miu produceert op zijn beurt naast kleren en accessoires voor mannen en vrouwen ook handtassen, schoenen, lederwaren en zonnebrillen. (GT) www.miumiu.com