Bij het begin van de show kreeg het voltallige publiek een Missoni-versie van de intussen wereldwijd gekende Pink Pussy Hat. En al had het modehuis er zijn eigen draai aan gegeven met een opvalende rand van zwart-witte strepen, de roze muts met de poezenoortjes bleef heel herkenbaar. En dat was slechts een opwarmertje.

REUTERS
© REUTERS

Tijdens de finale van de modeshow stapten meer dan 40 modellen over de catwalk met diezelfde muts op hun hoofd. Een parade van Pink Pussy Hats als miniprotest tegen het vrouwonvriendelijke Amerikaanse beleid. Ook Jamie Bochert, Gigi Hadid en Angela Missoni zelf droegen de muts.

Missoni houdt het trouwens niet enkel bij een symbolische actie. Een deel van de opbrengst van de collectie gaat naar de American Civil Liberties Union en het VN Vluchtelingenagentschap.

Bij het begin van de show kreeg het voltallige publiek een Missoni-versie van de intussen wereldwijd gekende Pink Pussy Hat. En al had het modehuis er zijn eigen draai aan gegeven met een opvalende rand van zwart-witte strepen, de roze muts met de poezenoortjes bleef heel herkenbaar. En dat was slechts een opwarmertje.Tijdens de finale van de modeshow stapten meer dan 40 modellen over de catwalk met diezelfde muts op hun hoofd. Een parade van Pink Pussy Hats als miniprotest tegen het vrouwonvriendelijke Amerikaanse beleid. Ook Jamie Bochert, Gigi Hadid en Angela Missoni zelf droegen de muts.Missoni houdt het trouwens niet enkel bij een symbolische actie. Een deel van de opbrengst van de collectie gaat naar de American Civil Liberties Union en het VN Vluchtelingenagentschap.