Milan Fashion Week: look van de dag

Milan Fashion Week: look van de dag
Sport blijft een bron van inspiratie voor het designteam van Sportmax, maar minder letterlijk dan vorig seizoen. Vooral de jassen konden bekoren: van lichte zijden anoraks in kleuren als nachtblauw en flessengroen tot - onze favoriet - een sculpturale katoenen regenjas in datzelfde groen met een dikke riem die zigzag over de voorkant loopt. © ISOPIX

Gucci © ISOPIX

Wie dacht dat Alessandro Michele zijn eclectische, retro geïnspireerde nerds en discohelden een seizoen zou laten rusten, was eraan voor de moeite. Maar voor wie houdt van zijn stijl, was het een hoogdag. Onze favoriet: een lange, transparante bloemenjurk onder een rood satijnen baseballjasje.

Prada © ISOPIX

Prada zou Prada niet zijn als politiek, kunst en feminisme geen rol speelden. De collectie voor lente/zomer 2018 is opgebouwd rond striphelden van vrouwelijke cartoonisten, omdat zij "een zwaar onderwerp brengen op een luchtige manier, waardoor je zo veel meer kan vertellen", volgens de ontwerpster. Ultravrouwelijke bustiers en jurken, gedragen op mannelijke hemden en broeken, en door androgyn uitziende modellen met korte kopjes haar, zetten een interessante tegenstelling neer.

Sportmax © ISOPIX

Sport blijft een bron van inspiratie voor het designteam van Sportmax, maar minder letterlijk dan vorig seizoen. Vooral de jassen konden bekoren: van lichte zijden anoraks in kleuren als nachtblauw en flessengroen tot - onze favoriet - een sculpturale katoenen regenjas in datzelfde groen met een dikke riem die zigzag over de voorkant loopt.