Glamoureuze modellen, champagne voor extravagante afterparty's, sterren op de eerste rij en overweldigende modedéfilés. Dat is het normale recept voor de modeweek in Milaan, die woensdag van start ging. Maar de economische crisis zet een domper op de feestvreugde. Roberto Cavalli gelastte zijn show van Just Cavalli, die gepland was voor donderdag, af.

De licentiehouder van Just Cavalli, Ittiere SpA, raakte begin deze maand in slechte papieren. Het bedrijf beschikte over onvoldoende cash en krijgt nu financiÃ"le bescherming. De toekomst van Ittierre SpA is nog onduidelijk, net als voor de betrokken merken. Roberto Cavalli besliste daarom het imago van Just Cavalli te vrijwaren en geen modeshow te organiseren.

Innovatie en creatieve vrijheid zijn kenmerken van Just Cavalli. De designer hoopt dat het jonge merk dit vernieuwende karakter in de toekomst zal kunnen behouden. Itierre Spa verzekerde dat de lijn in productie gaat, ondanks de afgelasting van het défilé. Cavalli hoopt in september alsnog zijn lentecollectie voor te stellen.

Annelien Boens

Glamoureuze modellen, champagne voor extravagante afterparty's, sterren op de eerste rij en overweldigende modedéfilés. Dat is het normale recept voor de modeweek in Milaan, die woensdag van start ging. Maar de economische crisis zet een domper op de feestvreugde. Roberto Cavalli gelastte zijn show van Just Cavalli, die gepland was voor donderdag, af.De licentiehouder van Just Cavalli, Ittiere SpA, raakte begin deze maand in slechte papieren. Het bedrijf beschikte over onvoldoende cash en krijgt nu financiÃ"le bescherming. De toekomst van Ittierre SpA is nog onduidelijk, net als voor de betrokken merken. Roberto Cavalli besliste daarom het imago van Just Cavalli te vrijwaren en geen modeshow te organiseren.Innovatie en creatieve vrijheid zijn kenmerken van Just Cavalli. De designer hoopt dat het jonge merk dit vernieuwende karakter in de toekomst zal kunnen behouden. Itierre Spa verzekerde dat de lijn in productie gaat, ondanks de afgelasting van het défilé. Cavalli hoopt in september alsnog zijn lentecollectie voor te stellen.Annelien Boens