Michelle Obama heeft duidelijk het talent van de in Antwerpen geschoolde modeontwerpers ontdekt. Een week geleden droeg de Amerikaanse first lady bij een bezoek aan een medisch centrum in de Bronx een blouse van Peter Pilotto. Dat is het in Londen gevestigde label van de Oostenrijker Peter Pilotto en de Belgisch-Peruviaanse Christopher de Vos, twee oud-studenten van de Antwerpse Modeacademie.

Het was een complete verrassing", aldus Pilotto en Vos aan modemagazine Vogue. "Ze blijkt de top gekocht te hebben in een winkel waar wij aan leveren in Chicago".

Michelle Obama koos de rode top met herfstkleurige print uit de wintercollectie van dit jaar, maar combineerde hem wel anders dan de designers op de catwalk deden. Ze droeg er een kastanjebruine broek bij en geen contrasterend minirokje en lieslaarzen zoals het model tijdens de Londen Fashion Week.

In de zomer werd Michelle Obama ook al opgemerkt met slippers van het Belgische modehuis Maison Martin Margiela.

Ann Heylens.

Bekijk het volledige herst-en winterdefilé van Peter Pilotto op Catwalk Weekend.

Michelle Obama heeft duidelijk het talent van de in Antwerpen geschoolde modeontwerpers ontdekt. Een week geleden droeg de Amerikaanse first lady bij een bezoek aan een medisch centrum in de Bronx een blouse van Peter Pilotto. Dat is het in Londen gevestigde label van de Oostenrijker Peter Pilotto en de Belgisch-Peruviaanse Christopher de Vos, twee oud-studenten van de Antwerpse Modeacademie.Het was een complete verrassing", aldus Pilotto en Vos aan modemagazine Vogue. "Ze blijkt de top gekocht te hebben in een winkel waar wij aan leveren in Chicago". Michelle Obama koos de rode top met herfstkleurige print uit de wintercollectie van dit jaar, maar combineerde hem wel anders dan de designers op de catwalk deden. Ze droeg er een kastanjebruine broek bij en geen contrasterend minirokje en lieslaarzen zoals het model tijdens de Londen Fashion Week. In de zomer werd Michelle Obama ook al opgemerkt met slippers van het Belgische modehuis Maison Martin Margiela. Ann Heylens.Bekijk het volledige herst-en winterdefilé van Peter Pilotto op Catwalk Weekend.