First lady Michelle Obama -alom geroemd als mode-icoon- heeft haar ongetwijfeld immense garderobe nog wat uitgebreid. Deze keer niet met een creatie van een jonge Amerikaanse designer, waar ze vaak voor kiest, wel met één van onze Belgische toplabels. Toen ze gisteren met haar gezin terugkeerde naar het Witte Huis na een weekje vakantie op Martha's Vineyard, bleek ze een paar opvallende asymmetrische schoenen van Maison Martin Margiela te dragen.

De zwarte lederen sandalen hebben een hakje van 1 cm en bedekken de voet slechts langs een kant. Ze maken deel uit van de zomercollectie 2009 en kosten tussen 400 en 500 euro.

Maison Margiela staat bekend voor zijn minimalistische, avant-gardistische ontwerpen. Het draait al meer dan twintig jaar mee aan de top van de modewereld en het is niet de eerste keer dat celebrity's met zijn ontwerpen worden gespot. Stichter Martin Margiela, die zijn modehuis vorig jaar zou verlaten hebben, was altijd intrigerend omdat hij zich nooit liet zien. Als reactie op het doorsnee profiel van de modeontwerper wou hij niet gefotografeerd worden en gaf hij enkel interviews via fax. Wie hem bij het modehuis heeft opgevolgd, is nog altijd niet bekend.

Ann Heylens.

Bekijk het recentste defilé van Maison Martin Margiela op Catwalk Weekend.

First lady Michelle Obama -alom geroemd als mode-icoon- heeft haar ongetwijfeld immense garderobe nog wat uitgebreid. Deze keer niet met een creatie van een jonge Amerikaanse designer, waar ze vaak voor kiest, wel met één van onze Belgische toplabels. Toen ze gisteren met haar gezin terugkeerde naar het Witte Huis na een weekje vakantie op Martha's Vineyard, bleek ze een paar opvallende asymmetrische schoenen van Maison Martin Margiela te dragen. De zwarte lederen sandalen hebben een hakje van 1 cm en bedekken de voet slechts langs een kant. Ze maken deel uit van de zomercollectie 2009 en kosten tussen 400 en 500 euro.Maison Margiela staat bekend voor zijn minimalistische, avant-gardistische ontwerpen. Het draait al meer dan twintig jaar mee aan de top van de modewereld en het is niet de eerste keer dat celebrity's met zijn ontwerpen worden gespot. Stichter Martin Margiela, die zijn modehuis vorig jaar zou verlaten hebben, was altijd intrigerend omdat hij zich nooit liet zien. Als reactie op het doorsnee profiel van de modeontwerper wou hij niet gefotografeerd worden en gaf hij enkel interviews via fax. Wie hem bij het modehuis heeft opgevolgd, is nog altijd niet bekend.Ann Heylens. Bekijk het recentste defilé van Maison Martin Margiela op Catwalk Weekend.