Sinds Luc Duchêne in 1996 Mer du Nord overnam en oud-academiestudent in Antwerpen Jean-Marc Piron aan boord kwam als hoofdontwerper, is het Belgische label synoniem met casual chic en mode voor alle momenten. Alleen mannen kwamen er nog niet aan hun trekken. Deze winter waagt Mer du Nord de sprong, met onder meer jeans, wollen jassen, parka's in nylon, lederen vesten, merinospulls en hemden. In het voorjaar volgt een mannenboetiek in Knokke.

"De vraag bestond, maar alles moest goed zitten", zegt algemeen directeur Fabrice Duchêne. "Met het oog op de merkidentiteit en de coherentie wilden we hetzelfde ontwerpteam en dezelfde productieateliers inzetten, het eigen winkelnetwerk moest groot genoeg zijn om voor de nodige zichtbaarheid te zorgen, en het casual friday-concept moest op punt staan.".

Wim Denolf

Info: 02 743 01 43.

Sinds Luc Duchêne in 1996 Mer du Nord overnam en oud-academiestudent in Antwerpen Jean-Marc Piron aan boord kwam als hoofdontwerper, is het Belgische label synoniem met casual chic en mode voor alle momenten. Alleen mannen kwamen er nog niet aan hun trekken. Deze winter waagt Mer du Nord de sprong, met onder meer jeans, wollen jassen, parka's in nylon, lederen vesten, merinospulls en hemden. In het voorjaar volgt een mannenboetiek in Knokke."De vraag bestond, maar alles moest goed zitten", zegt algemeen directeur Fabrice Duchêne. "Met het oog op de merkidentiteit en de coherentie wilden we hetzelfde ontwerpteam en dezelfde productieateliers inzetten, het eigen winkelnetwerk moest groot genoeg zijn om voor de nodige zichtbaarheid te zorgen, en het casual friday-concept moest op punt staan.".Wim Denolf Info: 02 743 01 43.