Zij presenteerde in maart 2003 haar eerste vrouwencollectie in Parijs, wat van haar nog een heel nieuwe telg in de Antwerpse modefamilie maakt. Maar schijn bedriegt, want Marjolijn Van Den Heuvel (°1976) heeft sinds ze aan de Antwerpse modeschool afstudeerde (in 1998) een indrukwekkend curriculum vitae uitgebouwd.


Meteen na haar Antwerpse opleiding kon ze aan de slag bij Yves Saint Laurent Rive Gauche Homme in Parijs, alwaar Hedi Slimane indertijd de scepter zwaaide. Het daaropvolgende jaar ontwierp ze voor het Milanese luxehuis Lham. Eind 1999 werd ze aangenomen door Maison Martin Margiela in Parijs, als verantwoordelijke voor de eerste lijn van het huis, een job die ze tot april 2002 uitvoerde.


Haar eerste eigen collectie verkocht al meteen aan winkels in Japan, Rusland, Amerika, Frankrijk en België. Begin 2006 werd Van den Heuvel door het Belgische label Xandres aangesteld als nieuwe ontwerpster. Een opdracht die ze tot eind 2008 met succes vervulde. Vanaf januari 2009 werkt ze voor het Italiaanse merk VictorVictoria. (DPD)

www.marjolijnvandenheuvel.com

Zij presenteerde in maart 2003 haar eerste vrouwencollectie in Parijs, wat van haar nog een heel nieuwe telg in de Antwerpse modefamilie maakt. Maar schijn bedriegt, want Marjolijn Van Den Heuvel (°1976) heeft sinds ze aan de Antwerpse modeschool afstudeerde (in 1998) een indrukwekkend curriculum vitae uitgebouwd. Meteen na haar Antwerpse opleiding kon ze aan de slag bij Yves Saint Laurent Rive Gauche Homme in Parijs, alwaar Hedi Slimane indertijd de scepter zwaaide. Het daaropvolgende jaar ontwierp ze voor het Milanese luxehuis Lham. Eind 1999 werd ze aangenomen door Maison Martin Margiela in Parijs, als verantwoordelijke voor de eerste lijn van het huis, een job die ze tot april 2002 uitvoerde. Haar eerste eigen collectie verkocht al meteen aan winkels in Japan, Rusland, Amerika, Frankrijk en België. Begin 2006 werd Van den Heuvel door het Belgische label Xandres aangesteld als nieuwe ontwerpster. Een opdracht die ze tot eind 2008 met succes vervulde. Vanaf januari 2009 werkt ze voor het Italiaanse merk VictorVictoria. (DPD) www.marjolijnvandenheuvel.com