Het is een vaak gehoord cliché: vrouwen geven te veel geld uit aan schoenen. Maar uit een Brits onderzoek blijkt dat jonge Britse mannen meer geld spenderen aan schoenen dan Britse vrouwen.

Een van de meest gekende 'shoeaholics' is ongetwijfeld Carrie Bradshaw, het hoofdpersonage uit de populaire televisiereeks Sex and the City. Ze heeft een liefde voor schoenen, designerschoenen in het bijzonder. Mannen hoor je wel vaker klagen over vrouwen met zo'n schoenenverzameling, hoewel ook zij steeds moeilijker aan de verleiding van een mooi paar schoenen kunnen weerstaan. Volgens een marktonderzoek van het Britse bedrijf Mintel geven Britse mannen vandaag namelijk meer uit aan schoenen dan Britse vrouwen, meldt The Daily Mail.

Vooral jongere mannen (tussen 16 en 24 jaar) spenderen veel aan mooi schoeisel, zo'n vijftien procent meer dan vrouwen. Ze investeren ook in de meer kwaliteitsvolle schoenen van designerlabels. Hoewel vrouwen nog steeds vaker schoenen kopen dan mannen, grijpen ze sneller naar de goedkopere schoenen. Volgens de onderzoekers toont deze tendens aan dat mannen meer modebewust zijn geworden. Ook in kledij investeren ze vaker en meer dan vroeger. Toch zijn het vooral schoenen waaraan het meeste geld wordt uitgegeven, omdat ook bij mannen het juiste schoeisel belangrijk is om een outfit echt af te maken. (EL)

Het is een vaak gehoord cliché: vrouwen geven te veel geld uit aan schoenen. Maar uit een Brits onderzoek blijkt dat jonge Britse mannen meer geld spenderen aan schoenen dan Britse vrouwen.Een van de meest gekende 'shoeaholics' is ongetwijfeld Carrie Bradshaw, het hoofdpersonage uit de populaire televisiereeks Sex and the City. Ze heeft een liefde voor schoenen, designerschoenen in het bijzonder. Mannen hoor je wel vaker klagen over vrouwen met zo'n schoenenverzameling, hoewel ook zij steeds moeilijker aan de verleiding van een mooi paar schoenen kunnen weerstaan. Volgens een marktonderzoek van het Britse bedrijf Mintel geven Britse mannen vandaag namelijk meer uit aan schoenen dan Britse vrouwen, meldt The Daily Mail.Vooral jongere mannen (tussen 16 en 24 jaar) spenderen veel aan mooi schoeisel, zo'n vijftien procent meer dan vrouwen. Ze investeren ook in de meer kwaliteitsvolle schoenen van designerlabels. Hoewel vrouwen nog steeds vaker schoenen kopen dan mannen, grijpen ze sneller naar de goedkopere schoenen. Volgens de onderzoekers toont deze tendens aan dat mannen meer modebewust zijn geworden. Ook in kledij investeren ze vaker en meer dan vroeger. Toch zijn het vooral schoenen waaraan het meeste geld wordt uitgegeven, omdat ook bij mannen het juiste schoeisel belangrijk is om een outfit echt af te maken. (EL)