De Spaanse modeketen Mango opent een filiaal in Irak. Dat is opmerkelijk omdat het land nog altijd geteisterd wordt door geweld.

Het filiaal van Mango komt in het noorden van Irak, dat bekend staat als een relatief rustige regio. De opening van de Irakese winkel maakt deel uit van expansieplannen die Mango begin dit jaar bekend maakte.

In het Midden-Oosten, waar Mango al dertien procent van haar omzet realiseert, wil het bedrijf dit jaar in totaal tweeÃ"ntwintig winkels openen. Ook in Noord- Afrika, Iran, Wit-Rusland en GeorgiÃ"moeten dit jaar diverse nieuwe vestigingen verrijzen. Concreet is al dat er winkels komen in de steden Casablanca, Manchester, San Francisco, Wenen en Zurich.

Voor haar winkels in islamitische landen heeft Mango al sinds 2006 een speciale collectie, die is ontworpen door de uit Libanon afkomstige Zuhair Murad.

Mango heeft momenteel ruim 1000 winkels in 89 landen.

Ann Heylens.

De Spaanse modeketen Mango opent een filiaal in Irak. Dat is opmerkelijk omdat het land nog altijd geteisterd wordt door geweld. Het filiaal van Mango komt in het noorden van Irak, dat bekend staat als een relatief rustige regio. De opening van de Irakese winkel maakt deel uit van expansieplannen die Mango begin dit jaar bekend maakte.In het Midden-Oosten, waar Mango al dertien procent van haar omzet realiseert, wil het bedrijf dit jaar in totaal tweeÃ"ntwintig winkels openen. Ook in Noord- Afrika, Iran, Wit-Rusland en GeorgiÃ"moeten dit jaar diverse nieuwe vestigingen verrijzen. Concreet is al dat er winkels komen in de steden Casablanca, Manchester, San Francisco, Wenen en Zurich. Voor haar winkels in islamitische landen heeft Mango al sinds 2006 een speciale collectie, die is ontworpen door de uit Libanon afkomstige Zuhair Murad.Mango heeft momenteel ruim 1000 winkels in 89 landen.Ann Heylens.