Tijdens zijn zevenentwintig jaar durende gevangenschap op Robbeneiland stond de Zuid-Afrikaanse ex-president Nelson Mandela bekend als gevangene 46664. Vandaag/vrijdag viert hij zijn negentigste verjaardag, en naar aanleiding daarvan heeft hij samen met luxemerk Montblanc een stijlvolle armband uitgebracht waarin het kennummer gegraveerd staat.

Het kleinood uit Zuid-Afrikaanse edelmetalen is gemaakt door met hiv besmette ambachtslui. De 46664-armband is verkrijgbaar in een selectie van de 360 Montblanc-boetieks en kost 112 pond (140 euro). De opbrengst gaat rechtstreeks naar de Mandela Foundation, die aidspatiÃ"nten in heel Afrika steunt.

Mandela viert zijn verjaardag vandaag in familiekring. Eind juni had in Londen al een groot concert plaats.

Ann Heylens

Tijdens zijn zevenentwintig jaar durende gevangenschap op Robbeneiland stond de Zuid-Afrikaanse ex-president Nelson Mandela bekend als gevangene 46664. Vandaag/vrijdag viert hij zijn negentigste verjaardag, en naar aanleiding daarvan heeft hij samen met luxemerk Montblanc een stijlvolle armband uitgebracht waarin het kennummer gegraveerd staat. Het kleinood uit Zuid-Afrikaanse edelmetalen is gemaakt door met hiv besmette ambachtslui. De 46664-armband is verkrijgbaar in een selectie van de 360 Montblanc-boetieks en kost 112 pond (140 euro). De opbrengst gaat rechtstreeks naar de Mandela Foundation, die aidspatiÃ"nten in heel Afrika steunt. Mandela viert zijn verjaardag vandaag in familiekring. Eind juni had in Londen al een groot concert plaats. Ann Heylens