In 2016 is het precies honderd jaar geleden dat de Belgische schilder Rik Wouters overleed. Zijn huiselijke en intieme taferelen inspireerden het MoMu en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen om een tentoonstelling op poten te zetten rond de kunstenaar. Ze nodigden modeontwerpers en kunstenaars uit om hun visie te brengen op het huiselijke geluk van Rik Wouters. Zo ook Dirk Van Saene, die voor de gelegenheid een tapijt ontwierp.

Van Saene putte inspiratie uit zijn eigen huiselijke leven: de poezen uit de tuin van de buren, de duiven die nesten bouwen en de eigen bloementuin kregen allemaal een plekje op het tapijt, dat tot leven kwam dankzij het Belgische familiebedrijf Limited Edition en The Woolmark Company. Bekijk hier hoe het tapijt tot stand kwam.

Het tapijt is nog te bewonderen in het MoMu tot 26 februari en een afgeleide zal tentoongesteld worden tijdens de interieurbiënnale 'Interieur Kortrijk' van 14 tem 23 oktober, op de stand van Limited Edition, hal 3 stand 318.

.

(LP)

In 2016 is het precies honderd jaar geleden dat de Belgische schilder Rik Wouters overleed. Zijn huiselijke en intieme taferelen inspireerden het MoMu en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen om een tentoonstelling op poten te zetten rond de kunstenaar. Ze nodigden modeontwerpers en kunstenaars uit om hun visie te brengen op het huiselijke geluk van Rik Wouters. Zo ook Dirk Van Saene, die voor de gelegenheid een tapijt ontwierp. Van Saene putte inspiratie uit zijn eigen huiselijke leven: de poezen uit de tuin van de buren, de duiven die nesten bouwen en de eigen bloementuin kregen allemaal een plekje op het tapijt, dat tot leven kwam dankzij het Belgische familiebedrijf Limited Edition en The Woolmark Company. Bekijk hier hoe het tapijt tot stand kwam. Het tapijt is nog te bewonderen in het MoMu tot 26 februari en een afgeleide zal tentoongesteld worden tijdens de interieurbiënnale 'Interieur Kortrijk' van 14 tem 23 oktober, op de stand van Limited Edition, hal 3 stand 318.(LP)