Voor het vierde jaar op rij gaat op 12 oktober de modemarathon in Lille van start. De 48H Maisons de Mode is georganiseerd door het Maisons de Mode label en viert de mode-industrie in Lille. De 48H Maisons de Mode is vier jaar geleden gelanceerd met de bedoeling om jonge Franse ontwerpers een kans te geven hun werk te laten zien aan het grote publiek. Het evenement is uitgegroeid tot een modeweekend waar vorig jaar meer dan 15000 bezoekers op afkwamen. Het weekend is een initiatief van het label Maisons de Mode dat eerder ook al een modemarkt in Roubaix en een soldenavond in Lille organiseerde. Voor dit evenement kozen ze voor Lille omdat ze mode dichter bij het grote publiek willen brengen.

Tijdens het weekend zullen ongeveer 30 jonge merken en ontwerpers verspreid zijn over de stad Lille onder het label 'Made in France'. Naast workshops wordt er ook een looprace op hoge hakken georganiseerd. Het weekend gaat van start op vrijdag 12 oktober met een modeshow gecoördineerd door Guillaume Joveneau die ook shows verzorgt voor Chanel en Giorgio Armani. De modeshows vinden plaats in het Gare Saint Sauveur, een voormalig treinstation dat nu vaak als locatie voor concerten wordt gebruikt. De shows tonen de herfst-en wintertrends van ontwerpers zoals Mister Crochet, Nini Barok, Lena Klax, Orlane Herbin, Quentin Carnaille, La Garçonnière en Mirage Magique. (RDM)

Wat: 48H Maisons de Mode Waar: Gare Saint Saveur in Lille

Wanneer: van 12 - 14 oktober. De modeshow start om 17u op 12 oktober.

Voor het vierde jaar op rij gaat op 12 oktober de modemarathon in Lille van start. De 48H Maisons de Mode is georganiseerd door het Maisons de Mode label en viert de mode-industrie in Lille. De 48H Maisons de Mode is vier jaar geleden gelanceerd met de bedoeling om jonge Franse ontwerpers een kans te geven hun werk te laten zien aan het grote publiek. Het evenement is uitgegroeid tot een modeweekend waar vorig jaar meer dan 15000 bezoekers op afkwamen. Het weekend is een initiatief van het label Maisons de Mode dat eerder ook al een modemarkt in Roubaix en een soldenavond in Lille organiseerde. Voor dit evenement kozen ze voor Lille omdat ze mode dichter bij het grote publiek willen brengen. Tijdens het weekend zullen ongeveer 30 jonge merken en ontwerpers verspreid zijn over de stad Lille onder het label 'Made in France'. Naast workshops wordt er ook een looprace op hoge hakken georganiseerd. Het weekend gaat van start op vrijdag 12 oktober met een modeshow gecoördineerd door Guillaume Joveneau die ook shows verzorgt voor Chanel en Giorgio Armani. De modeshows vinden plaats in het Gare Saint Sauveur, een voormalig treinstation dat nu vaak als locatie voor concerten wordt gebruikt. De shows tonen de herfst-en wintertrends van ontwerpers zoals Mister Crochet, Nini Barok, Lena Klax, Orlane Herbin, Quentin Carnaille, La Garçonnière en Mirage Magique. (RDM)