Dat mag je heel letterlijk nemen. Maison Martin Margiela brengt samen met Converse twee iconische sneakermodellen op de markt. Mét een likje witte verf.

Het modehuis mocht van Converse de 'Chuck Taylor All Star' en de 'Jack Purcell' sneakers onder handen nemen. Wie Maison Martin Margiela een beetje kent, die weet MMM een gigantische voorliefde heeft voor wit in al zijn texturen. Voor de samenwerking met Converse koos het modehuis voor witte verf.

De sneakers krijgen een laagje witte verf over zich heen. De verf bedekt de sneakerstof, de veters en de zolen. Stilletjesaan zal de kleur van de sneaker zichtbaar worden. De beweeglijkheid van de schoenen draagt bij tot een craquelé-effect. "Het Maison heeft altijd een obsessie met wit gehad. Het wordt gebruikt als laag voor een gevoel van incognito zijn", verduidelijkt Maison Martin Margiela het concept. "Het is een soort poëzie: naarmate de tijd verstrijkt, geeft de schoen zich bloot."

De MMM & Converse-sneakers (vanaf 150 euro) zullen verkrijgbaar zijn in vier kleuren: rood, zwart, marine en geel. Vanbinnen zijn de sneakers gevoerd met wit leer. Vanaf 20 september worden ze wereldwijd verkocht in Margiela-winkels en een beperkt aantal Converse-winkels. (AB)

Dat mag je heel letterlijk nemen. Maison Martin Margiela brengt samen met Converse twee iconische sneakermodellen op de markt. Mét een likje witte verf.Het modehuis mocht van Converse de 'Chuck Taylor All Star' en de 'Jack Purcell' sneakers onder handen nemen. Wie Maison Martin Margiela een beetje kent, die weet MMM een gigantische voorliefde heeft voor wit in al zijn texturen. Voor de samenwerking met Converse koos het modehuis voor witte verf.De sneakers krijgen een laagje witte verf over zich heen. De verf bedekt de sneakerstof, de veters en de zolen. Stilletjesaan zal de kleur van de sneaker zichtbaar worden. De beweeglijkheid van de schoenen draagt bij tot een craquelé-effect. "Het Maison heeft altijd een obsessie met wit gehad. Het wordt gebruikt als laag voor een gevoel van incognito zijn", verduidelijkt Maison Martin Margiela het concept. "Het is een soort poëzie: naarmate de tijd verstrijkt, geeft de schoen zich bloot."De MMM & Converse-sneakers (vanaf 150 euro) zullen verkrijgbaar zijn in vier kleuren: rood, zwart, marine en geel. Vanbinnen zijn de sneakers gevoerd met wit leer. Vanaf 20 september worden ze wereldwijd verkocht in Margiela-winkels en een beperkt aantal Converse-winkels. (AB)