Maison Martin Margiela heeft samen met het modehuis Alexis Mabille de couture status gekregen van het Classement Couture Création in Parijs. Het is een privilege waar niet elk modehuis kan van genieten en waar enkele voorwaarden aan verbonden zijn. Dat meldt de Britse Vogue.

Of een modehuis de status krijgt, hangt af van enkele elementen. Zo wordt er gekeken naar het aantal silhouetten die worden getoond tijdens een couture modeshow, de grootte van het atelier en de kwaliteit van de handgemaakte stukken. Bovendien moeten de modehuizen ook de verplichte twee collecties per jaar afgeleverd hebben in het verleden.

Alexis Mabille maakt al couturestukken sinds 2008, maar voor Maison Martin Margiela is het nieuw terrein. Hun eerste couturecollectie vond dit jaar plaats in Parijs. Goed nieuws dus voor het modehuis dat vooral met zijn recent gelanceerde H&M collectie in het nieuws kwam de voorbije maanden. Volgens The New York Post en Vogue zou die collectie het niet zo goed gedaan hebben qua verkoopcijfers, al wil de Zweedse modeketen dat voorlopig niet bevestigen.

Naast modehuizen zoals Chanel en Dior - en recent ook Dolce & Gabbana - horen nu ook deze twee nieuwkomers bij de couturewereld. (RDM)

Maison Martin Margiela heeft samen met het modehuis Alexis Mabille de couture status gekregen van het Classement Couture Création in Parijs. Het is een privilege waar niet elk modehuis kan van genieten en waar enkele voorwaarden aan verbonden zijn. Dat meldt de Britse Vogue.Of een modehuis de status krijgt, hangt af van enkele elementen. Zo wordt er gekeken naar het aantal silhouetten die worden getoond tijdens een couture modeshow, de grootte van het atelier en de kwaliteit van de handgemaakte stukken. Bovendien moeten de modehuizen ook de verplichte twee collecties per jaar afgeleverd hebben in het verleden. Alexis Mabille maakt al couturestukken sinds 2008, maar voor Maison Martin Margiela is het nieuw terrein. Hun eerste couturecollectie vond dit jaar plaats in Parijs. Goed nieuws dus voor het modehuis dat vooral met zijn recent gelanceerde H&M collectie in het nieuws kwam de voorbije maanden. Volgens The New York Post en Vogue zou die collectie het niet zo goed gedaan hebben qua verkoopcijfers, al wil de Zweedse modeketen dat voorlopig niet bevestigen. Naast modehuizen zoals Chanel en Dior - en recent ook Dolce & Gabbana - horen nu ook deze twee nieuwkomers bij de couturewereld. (RDM)