De New Yorkse commissie voor mensenrechten heeft de winkelketens Macy's en Bloomingdale's gedagvaard omdat ze niet meewerkten aan een onderzoek naar racisme in hun warenhuizen.

Beide winkelketens moeten tegen tien december documenten indienen waarin hun beleid omtrent winkeldiefstal wordt uiteengezet. Macy's en Bloomingdale's worden er namelijk van verdacht voornamelijk op de huidskleur van klanten af te gaan bij controles op diefstallen.

Een woordvoerder van Macy's zei volgens WWD dat hun warenhuis bereid is om mee te werken aan het onderzoek. 'We hopen dat we tot een bevredigende oplossing kunnen komen voor beide partijen,' aldus de woordvoerder.

Ook Old Navy en Banana Republic kunnen een dagvaarding in hun bus verwachten omdat ook zij de vraag van de commissie om inzage te geven in documenten negeerden.

De aanleiding voor het onderzoek van de NYC Commission of Human Rights is het groot aantal klachten over racistische behandelingen die binnenlopen. Volgens Gatling zouden er zo'n 150 mensen de warenhuizen voor de rechter hebben gesleept sinds 2002 omdat ze zich onheus behandeld voelden vanwege hun huidskleur. (LP)

De New Yorkse commissie voor mensenrechten heeft de winkelketens Macy's en Bloomingdale's gedagvaard omdat ze niet meewerkten aan een onderzoek naar racisme in hun warenhuizen. Beide winkelketens moeten tegen tien december documenten indienen waarin hun beleid omtrent winkeldiefstal wordt uiteengezet. Macy's en Bloomingdale's worden er namelijk van verdacht voornamelijk op de huidskleur van klanten af te gaan bij controles op diefstallen. Een woordvoerder van Macy's zei volgens WWD dat hun warenhuis bereid is om mee te werken aan het onderzoek. 'We hopen dat we tot een bevredigende oplossing kunnen komen voor beide partijen,' aldus de woordvoerder. Ook Old Navy en Banana Republic kunnen een dagvaarding in hun bus verwachten omdat ook zij de vraag van de commissie om inzage te geven in documenten negeerden. De aanleiding voor het onderzoek van de NYC Commission of Human Rights is het groot aantal klachten over racistische behandelingen die binnenlopen. Volgens Gatling zouden er zo'n 150 mensen de warenhuizen voor de rechter hebben gesleept sinds 2002 omdat ze zich onheus behandeld voelden vanwege hun huidskleur. (LP)