De bewuste outfit maakt deel uit van een capsulecollectie geïnspireerd op de Britse keramist William De Morgan. Zowel de broek als het bijbehorende jasje hebben verticale zwart-wit strepen, waardoor sterk lijkt op het uniform dat miljoenen slachtoffers van de Holocaus moesten dragen in de concentratiekampen.

Het modehuis werd op het matje geroepen door Diet Prada, een kritisch Instagram-account dat wel vaker modeblunders aan het licht brengt. 'De specifieke verhouding van de strepen, de snit en het borstzakje van het ensemble ter waarde van 1.840 dollar zijn griezelig verontrustend', klinkt het in het bijschrift onder de foto.

Late excuses

In eerste instantie leek Loewe vooral te hopen dat de storm vanzelf weer zou overwaaien en bleef een reactie uit. Pas toen de stroom aan negatieve reacties uit de hand liep, is het modehuis met excuses over de brug gekomen. Intussen is het 'gevangenisplunje' ook uit het aanbod gehaald.

'Het werd ons onder de aandacht gebracht dat een van de looks uit de collectie rond William de Morgan verkeerd kon worden geïnterpreteerd als een verwijzing naar een van de meest afschuwelijke momenten uit onze geschiedenis', klonk het in een mededeling die werd verspreid via Instagram Stories. 'Het was absoluut nooit onze bedoeling en we willen ons verontschuldigen bij iedereen die misschien denkt dat we ongevoelig zijn voor de herinneringen.'

Het is niet de eerste keer dat een kledingketen een dergelijke misstap begaat. Ook Zara blunderde ooit met een gestreept truitje, inclusief gele ster, in de kindercollectie.

De bewuste outfit maakt deel uit van een capsulecollectie geïnspireerd op de Britse keramist William De Morgan. Zowel de broek als het bijbehorende jasje hebben verticale zwart-wit strepen, waardoor sterk lijkt op het uniform dat miljoenen slachtoffers van de Holocaus moesten dragen in de concentratiekampen. Het modehuis werd op het matje geroepen door Diet Prada, een kritisch Instagram-account dat wel vaker modeblunders aan het licht brengt. 'De specifieke verhouding van de strepen, de snit en het borstzakje van het ensemble ter waarde van 1.840 dollar zijn griezelig verontrustend', klinkt het in het bijschrift onder de foto. In eerste instantie leek Loewe vooral te hopen dat de storm vanzelf weer zou overwaaien en bleef een reactie uit. Pas toen de stroom aan negatieve reacties uit de hand liep, is het modehuis met excuses over de brug gekomen. Intussen is het 'gevangenisplunje' ook uit het aanbod gehaald.'Het werd ons onder de aandacht gebracht dat een van de looks uit de collectie rond William de Morgan verkeerd kon worden geïnterpreteerd als een verwijzing naar een van de meest afschuwelijke momenten uit onze geschiedenis', klonk het in een mededeling die werd verspreid via Instagram Stories. 'Het was absoluut nooit onze bedoeling en we willen ons verontschuldigen bij iedereen die misschien denkt dat we ongevoelig zijn voor de herinneringen.'Het is niet de eerste keer dat een kledingketen een dergelijke misstap begaat. Ook Zara blunderde ooit met een gestreept truitje, inclusief gele ster, in de kindercollectie.