Luxe webshop Net-a-Porter lanceert platform voor duurzame merken

Jeanne Vancraenenbroeck Medewerker Weekend.be

Hoewel je op Net-a-Porter reeds enkele duurzame merken, zoals Reformation, kon vinden, wijdt de webshop er nu een nieuw platform aan.

Duurzaam shoppen is belangrijker en populairder dan ooit tevoren. Jammer genoeg worden veel mensen tegengehouden door de zoektocht naar mooie alternatieve merken. Net-a-Porter besloot het zijn klanten makkelijk te maken. Op hun nieuwe platform Net Sustain, kan je 26 verschillende merken vinden die voldoen aan minstens een van de duurzaamheidscriteria van de website.

Net-a-Porter vindt het belangrijk dat de merken mens-, dier- en milieuvriendelijk zijn en dat zo veel mogelijk lokaal geproduceerd wordt. Ze eisen ook een eerlijk vakmanschap, zo min mogelijk vervuilende materialen en productiemethodes met zo weinig mogelijk verspilling.

Per criterium staat een link naar de merken en bijhorende kledingstukken die hieraan voldoen. Zo kan de klant zelf kiezen wat ze de belangrijkste factor vindt. Net Sustain wil high-end shoppers een duwtje in de juiste richting geven.

Meer info op de website van Net-a-Porter.

Partner Content