Het modemerk Louis Vuitton brengt in maart 2013 een kortverhalenreeks uit geïnspireerd door diens wereldberoemde koffers. Dat meldt Women's Wear Daily.

Gaston-Louis Vuitton, de kleinzoon van Louis, was een echte kofferfanaat en kenner. Zijn verzameling krantenknipsels en foto's over het subject werden ter beschikking gesteld van 11 uitverkoren Franse schrijvers. Onder meer Éliette Abécassis, Fabienne Berthaud en Véronique Ovaldé kregen de eer om te snuisteren in Gaston-Louis Vuitton's persoonlijke verzameling en zo elk een kortverhaal te creëren dat letterlijk start vanuit een koffer.

De bloemlezing kreeg de toepasselijke naam 'The Trunk' en zal 356 pagina's tellen. Het boek wordt uitgegeven door Les Editions Louis Vuitton en Les Editions Gallimard en zal in een limited-edition, in leer gebonden, te koop zijn voor 50 euro in de Louis Vuitton shops en op de Louis Vuitton webstore. De limited-edition zal beschikbaar zijn in het Frans, Engels en Japans en de boekenwinkelversie enkel in het Frans. (LP)

Het modemerk Louis Vuitton brengt in maart 2013 een kortverhalenreeks uit geïnspireerd door diens wereldberoemde koffers. Dat meldt Women's Wear Daily. Gaston-Louis Vuitton, de kleinzoon van Louis, was een echte kofferfanaat en kenner. Zijn verzameling krantenknipsels en foto's over het subject werden ter beschikking gesteld van 11 uitverkoren Franse schrijvers. Onder meer Éliette Abécassis, Fabienne Berthaud en Véronique Ovaldé kregen de eer om te snuisteren in Gaston-Louis Vuitton's persoonlijke verzameling en zo elk een kortverhaal te creëren dat letterlijk start vanuit een koffer. De bloemlezing kreeg de toepasselijke naam 'The Trunk' en zal 356 pagina's tellen. Het boek wordt uitgegeven door Les Editions Louis Vuitton en Les Editions Gallimard en zal in een limited-edition, in leer gebonden, te koop zijn voor 50 euro in de Louis Vuitton shops en op de Louis Vuitton webstore. De limited-edition zal beschikbaar zijn in het Frans, Engels en Japans en de boekenwinkelversie enkel in het Frans. (LP)