In september wordt de Disneyfilm Assepoester heruitgegeven in een luxe-editie op Blu-Ray. Om de herlancering extra in de verf te zetten vroeg Disney aan Christian Louboutin, de Franse schoenenontwerp bekend van de rode zool, om het glazen muiltje van Assepoester op te frissen.

In het komende najaar wordt de Disneyfilm Assepoester, die al dateert uit 1951, opnieuw uitgegeven in de vorm van een luxe-editie. Walt Disney wil de herlancering van de animatiefilm niet onopgemerkt laten voorbijgaan en vroeg aan de Franse schoenenontwerper Louboutin om het klassieke glazen muiltje opnieuw te 'bedenken'. Louboutin reageerde erg enthousiast op de vraag om aan de slag te gaan met de sprookjesachtige muiltjes. 'Assepoester is niet alleen op vlak van schoonheid, elegantie en sprookjesliefde een iconisch personage, ze is ook een icoon wat schoenen betreft', aldus Louboutin. 'Het ontwerp groeide spontaan uit het sprookjesverhaal en de persoonlijkheid van het personage', zegt Louboutin.

Bont, glas en kant

In het oorspronkelijke verhaal van Assepoester, het verhaal waarop de animatiefilm van Disney is gebaseerd, droeg ze muiltjes van eekhoornbont. In de film draagt Assepoester muiltjes uit glas en deze glazen muiltjes krijgen door Louboutin een opfrissing. Het glazen muiltje wordt door Louboutin omgetoverd tot een stijlvolle pump uit kant en werd voorgesteld aan pers en publiek op 4 juli tijdens de Haute Couture week in Parijs.

Swarovskikristallen

Het glazen muiltje komt helemaal tot leven in het ontwerp van Louboutin. Het resultaat is geen letterlijke interpretatie van het glazen muiltje, maar een kanten stilettoschoen waarvan de hakken zijn versierd met kristallen van Swarovski. Ook de typisch rode zool, die kenmerkend is voor de ontwerpen van Louboutin, werd in het muiltje verwerkt. Daarnaast is er een blinkende vlinder gevestigd op de tip van de schoen. Het muiltje van Assepoester van de hand van Louboutin is jammer genoeg niet voor verkoop bestemd. De twintig zeldzame paren zullen allemaal hun weg vinden naar moderne Assepoesters die midden augustus bekend worden gemaakt. (LVR)

In september wordt de Disneyfilm Assepoester heruitgegeven in een luxe-editie op Blu-Ray. Om de herlancering extra in de verf te zetten vroeg Disney aan Christian Louboutin, de Franse schoenenontwerp bekend van de rode zool, om het glazen muiltje van Assepoester op te frissen. In het komende najaar wordt de Disneyfilm Assepoester, die al dateert uit 1951, opnieuw uitgegeven in de vorm van een luxe-editie. Walt Disney wil de herlancering van de animatiefilm niet onopgemerkt laten voorbijgaan en vroeg aan de Franse schoenenontwerper Louboutin om het klassieke glazen muiltje opnieuw te 'bedenken'. Louboutin reageerde erg enthousiast op de vraag om aan de slag te gaan met de sprookjesachtige muiltjes. 'Assepoester is niet alleen op vlak van schoonheid, elegantie en sprookjesliefde een iconisch personage, ze is ook een icoon wat schoenen betreft', aldus Louboutin. 'Het ontwerp groeide spontaan uit het sprookjesverhaal en de persoonlijkheid van het personage', zegt Louboutin. Bont, glas en kant In het oorspronkelijke verhaal van Assepoester, het verhaal waarop de animatiefilm van Disney is gebaseerd, droeg ze muiltjes van eekhoornbont. In de film draagt Assepoester muiltjes uit glas en deze glazen muiltjes krijgen door Louboutin een opfrissing. Het glazen muiltje wordt door Louboutin omgetoverd tot een stijlvolle pump uit kant en werd voorgesteld aan pers en publiek op 4 juli tijdens de Haute Couture week in Parijs. Swarovskikristallen Het glazen muiltje komt helemaal tot leven in het ontwerp van Louboutin. Het resultaat is geen letterlijke interpretatie van het glazen muiltje, maar een kanten stilettoschoen waarvan de hakken zijn versierd met kristallen van Swarovski. Ook de typisch rode zool, die kenmerkend is voor de ontwerpen van Louboutin, werd in het muiltje verwerkt. Daarnaast is er een blinkende vlinder gevestigd op de tip van de schoen. Het muiltje van Assepoester van de hand van Louboutin is jammer genoeg niet voor verkoop bestemd. De twintig zeldzame paren zullen allemaal hun weg vinden naar moderne Assepoesters die midden augustus bekend worden gemaakt. (LVR)