Longchamp vestigt boetiek in hartje Knokke

Twintig jaar na de opening van een eerste winkel in België, verovert het Franse Huis Longchamp nu ook Knokke.

Twintig jaar na de opening van een eerste winkel in België, verovert het Franse Huis Longchamp nu ook de mondaine badplaats Knokke-Het Zoute.

Voor het ontwerp deed algemeen directeur Jean Cassegrain beroep op Eric Carlson, de architect die met zijn bureau Carbondale eerder instond voor de uitwerking van de befaamde Longchampboetiek op Madison Avenue in New York. Ook voor Knokke was zijn doel de ‘sobere chic’ waarvoor het luxemerk bekend staat in het architectuurontwerp te herhalen.

Aan de buitenkant creëerde hij een ‘vouw’ in de gevel van het gebouw, geïnspireerd op de legendarische vouwtassen Le Pliage de Longchamp. In het interieur werkte Carlson met rijke texturen, zoals hout, lak, glas en leder om de aansluiting bij de artisanale traditie van het handelsmerk te bewaren.

Het Huis Longchamp werd al in 1984 opgericht en heeft een uitgebreid aanbod van reiskoffers en handtassen tot accessoires en prêt-à-portermode. Herkenbaar zijn het gebruik van het zachte kalfsleder, het vermaarde ruitmotief en het LM-embleem. In de nieuwe boetiek in Knokke werd ondermeer een van de muren op maat ingericht om een mooi overzicht te bieden van alle modellen van de collectie Le Pliage.

Ellen Bode

Longchamp. Kustlaan 148, Knokke- Het Zoute. Vanaf 10 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content