Londen beste winkelstad van Europa

In een nieuw grootschalig onderzoek kaapt Londen de titel van ‘Beste Europese winkelstad’ weg. Ook Brussel scoort goed, vooral door een gevarieerd restaurantaanbod.

In een nieuw grootschalig onderzoek kaapt Londen de titel van ‘Beste Europese winkelstad’ weg. Ook Brussel scoort goed, vooral door een gevarieerd restaurantaanbod.

Volgens de Globe Shopper City Index – Europe, een nieuw Economist Intelligence Unit onderzoeksprogramma, gesponsord door Global Bleu, is Londen de beste Europese winkelstad. Elke stad werd gerangschikt op basis van 38 criteria in vijf verschillende categorie├źn: winkels, betaalbaarheid, comfort, hotels/transport, en cultuur/klimaat.

Londen scoort bijzonder goed in de categorie ‘winkels’, met een monsterscore voor het aanbod aan internationale merken. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk heeft attracties voor alle leeftijden, van cruises op de Thames tot hippe shopbuurten.

Brussel in top 20 Ook Brussel duikt op in de top 20 van beste Europese winkelsteden. Onze hoofdstad scoort goed in de categorie “cultuur en klimaat”, wat ze vooral te danken heeft aan een aantal UNESCO-sites en het gevarieerde restaurantaanbod. Voor dat laatste kaapt Brussel zelfs de eerste plaats weg. De zwakke plek is de beperkte openingstijd van winkels tijdens weekdagen, waardoor de stad slecht scoort voor de categorie “comfort”.

Hierdoor verliest Brussel enkele plaatsen, waarmee het voor de totale score op de 15e plaats belandt.

Op www.globeshopperindex.eiu.com kan je zelf je ideale winkelstad ontdekken op basis van je persoonlijke voorkeuren. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content