Lingeriemerk Victoria's Secret gaat er prat op iedere maand met een nieuw schandaal het nieuws te komen. Deze keer is het lingeriesetje genaamd "Sexy Little Geisha" het onderwerp van kritiek.

Het lingeriesetje 'Sexy Little Geisha' van Victoria's Secret, in de campagne gepresenteerd door Candice Swanepoel bestaat uit een uitgesneden body met een bijhorende obi-tailleband, waaier en eetstokjes. "Your ticket to an exotic adventure", was de beschrijving op de Victoria's Secret website. De geishalingerie maakt deel uit van de nieuwe Go East-collectie die verschillende lingeriesetjes en nachtkleding geïnspireerd op de Aziatische cultuur bevat.

Japanners zijn echter uitermate gekrenkt door deze collectie. Volgens hen worden geisha's in het Westen maar al te vaak afgeschilderd als prostituees, terwijl ze slechts 'getrainde gezelschapsdames' zijn en deel uitmaken van hun rijke cultuur. De idee dat geisha's wel eens een seksuele fantasie van vele mannen zouden kunnen zijn en inspireren tot lingerie die gebruikt wordt voor rollenspelen vindt Japan ronduit beledigend en de opiniestukken bleven niet uit.

Hoewel het merk de laatste tijd al in opspraak kwam voor photoshopblunders en misleidende verpakkingen haalde Victoria's Secret het bewuste setje van de markt. Op je vingers getikt worden voor het in dienst hebben van een slechte graficus is immers 1 ding, beschuldigd worden van racisme iets helemaal anders. (KS)

Lingeriemerk Victoria's Secret gaat er prat op iedere maand met een nieuw schandaal het nieuws te komen. Deze keer is het lingeriesetje genaamd "Sexy Little Geisha" het onderwerp van kritiek. Het lingeriesetje 'Sexy Little Geisha' van Victoria's Secret, in de campagne gepresenteerd door Candice Swanepoel bestaat uit een uitgesneden body met een bijhorende obi-tailleband, waaier en eetstokjes. "Your ticket to an exotic adventure", was de beschrijving op de Victoria's Secret website. De geishalingerie maakt deel uit van de nieuwe Go East-collectie die verschillende lingeriesetjes en nachtkleding geïnspireerd op de Aziatische cultuur bevat. Japanners zijn echter uitermate gekrenkt door deze collectie. Volgens hen worden geisha's in het Westen maar al te vaak afgeschilderd als prostituees, terwijl ze slechts 'getrainde gezelschapsdames' zijn en deel uitmaken van hun rijke cultuur. De idee dat geisha's wel eens een seksuele fantasie van vele mannen zouden kunnen zijn en inspireren tot lingerie die gebruikt wordt voor rollenspelen vindt Japan ronduit beledigend en de opiniestukken bleven niet uit. Hoewel het merk de laatste tijd al in opspraak kwam voor photoshopblunders en misleidende verpakkingen haalde Victoria's Secret het bewuste setje van de markt. Op je vingers getikt worden voor het in dienst hebben van een slechte graficus is immers 1 ding, beschuldigd worden van racisme iets helemaal anders. (KS)