Lingerie spreekt tot de verbeelding. Hoewel ondergoed meestal verstopt zit onder onze kledij, kopen we graag mooie lingerie: Om ons zelfzeker te voelen, om ons lichaam te ondersteunen, om te verleiden.

Het V&A zal meer dan 140 lingeriesetjes tentoonstellen in combinatie met foto's, filmfragmenten, reclame-afbeeldingen en verpakkingen. Op die manier tonen ze lingerie in al haar facetten.

Ontwerpers zoals Paul Poiret die de schoonheid van het natuurlijke lichaam bezongen worden belicht in de tentoonstelling. Innovatieve geesten die lingerie hebben heruitgevonden krijgen aandacht en de evolutie van lingerie wordt toegelicht. Van frivool tot draagbaar, van sexy tot praktisch, alles komt aan bod. (LP)

Lingerie spreekt tot de verbeelding. Hoewel ondergoed meestal verstopt zit onder onze kledij, kopen we graag mooie lingerie: Om ons zelfzeker te voelen, om ons lichaam te ondersteunen, om te verleiden. Het V&A zal meer dan 140 lingeriesetjes tentoonstellen in combinatie met foto's, filmfragmenten, reclame-afbeeldingen en verpakkingen. Op die manier tonen ze lingerie in al haar facetten. Ontwerpers zoals Paul Poiret die de schoonheid van het natuurlijke lichaam bezongen worden belicht in de tentoonstelling. Innovatieve geesten die lingerie hebben heruitgevonden krijgen aandacht en de evolutie van lingerie wordt toegelicht. Van frivool tot draagbaar, van sexy tot praktisch, alles komt aan bod. (LP)