Deze week vond in Milaan voor de tweede keer de finale van de Triumph Inspiration Award plaats, een wedstrijd voor jonge lingerieontwerpers.

Modestudenten uit meer dan achtentwintig landen stelden hun ontwerp voor aan een indrukwekkende jury met onder meer de hoofdredactrice van de Italiaanse Vogue Franca Sozzani, topmodel Qi Qi, actrice Hilary Swank en Triumph's CEO Jan Rosenberg.

Ze beoordeelden de deelnemers aan de hand van innovatie en creativiteit bij het interpreteren van het thema "Icons". Maar ook kwaliteit, presentatie en individualiteit speelden een belangrijke rol. "Odette and Odile", de creatie van de twintigjarige Britse modestudent James Nolan werd door de juryleden als beste project verkozen.

Naast een prijs van 15.000 euro krijgt het ontwerp een limited edition-verkoop in alle Triumph-winkels. De Australische Katinka Poole en de IsraÃ"lische studente Shani Elkin wonnen respectievelijk de tweede (10.000 euro) en derde prijs (5000 euro).

JoÃ"lle Verstraeten

Info: www.triumphinspirationaward.com Lingerie verkrijgbaar op www.triumph.com/be

Deze week vond in Milaan voor de tweede keer de finale van de Triumph Inspiration Award plaats, een wedstrijd voor jonge lingerieontwerpers. Modestudenten uit meer dan achtentwintig landen stelden hun ontwerp voor aan een indrukwekkende jury met onder meer de hoofdredactrice van de Italiaanse Vogue Franca Sozzani, topmodel Qi Qi, actrice Hilary Swank en Triumph's CEO Jan Rosenberg. Ze beoordeelden de deelnemers aan de hand van innovatie en creativiteit bij het interpreteren van het thema "Icons". Maar ook kwaliteit, presentatie en individualiteit speelden een belangrijke rol. "Odette and Odile", de creatie van de twintigjarige Britse modestudent James Nolan werd door de juryleden als beste project verkozen.Naast een prijs van 15.000 euro krijgt het ontwerp een limited edition-verkoop in alle Triumph-winkels. De Australische Katinka Poole en de IsraÃ"lische studente Shani Elkin wonnen respectievelijk de tweede (10.000 euro) en derde prijs (5000 euro).JoÃ"lle VerstraetenInfo: www.triumphinspirationaward.com Lingerie verkrijgbaar op www.triumph.com/be